Sport

2016.08.31. 12:58

Európa-bajnokok! - A fürediek remekül szerepeltek a tornán

Szép sikereket értek el a balatonfüredi sárkányhajósok az Olaszországban rendezett Európa-bajnokságon.

Horváth Gábor

Róma adott otthont a 12. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságnak, a rangos viadalon a magyar szövetség közel kétszáz versenyzője vett részt. Természetesen balatonfürediek sem hiányozhattak, s ha már ott voltak, szereztek néhány fényes érmet.

A Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Sportegyesület (BKKEV SE) hat versenyzője a székesfehérvári Dragon Aqua csapatát kiegészítve 200, 500 és 2000 méteres távon is rajthoz állt 20-as hajóban az U-18-as kategóriában.Mind a három kategóriában sikerült diadalmaskodni, így Csonka Mátyás, Orbán Patrik, Tislér Botond, Jójárt Réka, Sümegi Liliána és Baráth Lili háromszoros Európa-bajnokként térhetett haza Olaszországból.

A balatonfüredi sárkányhajósok remekül helytálltak Olaszországban, különböző csapatok tagjaként több Eb-érmet is szereztek
Fotó: BKKEV SE

Nagy Helga és Berényi Zsanett premier női kategóriában indult el az Európa-bajnokságon. Ők csapatukkal 200 és 500 méteren ezüst, 2000 méteres távon pedig bronzérmet szereztek.Berényi Zsanett premier mix kategóriában 2000 méteren második helyen végzett lett csapatával.

Premier open kategóriában Tislér Botond, Csonka Mátyás, valamint Séllei Csaba 500 méteren bronzérmet nyert, 200-on pedig negyedik lett együttesével.A versenyzők Balatonfüreden kezdték el pályafutásukat és felkészülésüket Házi Zsuzsa edző irányítása alatt végzik.

Az egyesület körülbelül három éve ad indulókat a különböző nemzetközi megmérettetésekre, s a fürediek eddig minden alkalommal érmekkel tértek haza.


Nincs állandó telephelye a klubnak. A Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Sportegyesület hatéves múltra tekint vissza. Célja az evezés, a vízi sportok népszerűsítése. Eredményeik kiemelkedőek, annak a fényében pláne, hogy nincs állandó telephelyük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!