Sport

2015.11.10. 11:45

Európa-bajnoki negyedik helyezést szerzett a High Five

Balatonfüred - A Világkupa siker után ezúttal Európa-bajnoki negyedik helyezést szerzett a High Five, az Acro Dance SE csoportja a női nagyformációs kontinens vetélkedőn.

B. Virág Rita

A távoli Kazan adott otthont az akrobatikus rock and roll sportág női nagyformációs Európa-bajnokságának.Valóban roppant messze kellett elutaznia annak, aki szerette volna megmutatni tudását, s talán emiatt a megszokottnál szűkösebb volt a résztvevők létszáma: öt ország kilenc formációja nevezett.

A fantasztikusan lebonyolított viadalra – a szervezők minden dicséretet megérdemelnek – a High Five Világkupa győztesként érkezett, talán ezért különös, hogy az elődöntős körét a legelőnytelenebb helyről, az elsőről kellett bemutatnia. A formáció végül a reményfutamból biztosította be a döntős szereplést. A fináléban négy orosz, egy cseh és a magyar egység küzdött a helyekért. A rendkívül erős mezőnyben a High Five kiválóan teljesített, színvonalas produkcióval végül a negyedik helyet szerezte meg.

A High Five abban mindenképpen kiemelkedett a mezőnyből, hogy a kűrje sokkal inkább a technikáról, a tökéletes térformákról és a táncról szólt, nem az egyszerűbb, látványos dinamikus elemek összhangjáról.

Az Európa-bajnoki címet, a házigazdák bánatára a nagy fölényben sem sikerült megszerezni, Csehországé lett a cím.

A formáció tagjai: Brandl Tünde, Bujáky Eszter, Izsó Fanni, Kiss Antónia, Kovács Brigitta, Kovács Petra, Kulcsár Orsolya, Lakner Diána, Nagy Alexandra, Németh Fanni, Ruzsiczky Nóra, Sebestyén Dóra, Sokoray Kata, Székely Barbara, Tromler Kata Rebeka, Vörös Laura. Felkészítők: Tromlerné Rusz Rita, Madár Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!