Sport

2015.05.13. 15:28

Etikai kérdés lett Simon László átigazolása

Etikátlannak tartom, hogy a veszprémi klub év közben, számunkra egy sorsdöntő meccs előtt megállapodott Simon Lászlóval – mondta el lapunknak Hernádi Tamás, a Motax Concordia KC Pápa NB I/B-s kosárlabdaklub elnöke.

B. Virág Rita

Hernádi Tamás akkor kereste meg a Naplót, amikor kiderült, a válogatottat is megjárt irányítójuk, Simon László szerződése lejártával, vagyis nyáron a megyebeli riválishoz, Veszprémbe igazol.

– Ahogy mondtam, etikátlannak tartom, hogy év közben szóban megállapodtak a veszprémiek még élő szerződésű játékosunkkal. Úgy gondolom, vannak bizonyos íratlan szabályok, amiket be kell tartani. Főleg két szomszédvári klubnak. Nem jó, hogy egymás ellen dolgozunk. A játékos oldaláról nézve pedig, ha valaki ilyen sportszerűtlenül viselkedik, annak méltósággal kell viselnie a következményeket – fogalmazott a klubelnök.

Naményi Miklós, a HOYA Pannon Egyetem Veszprém ügyvezetője erre úgy reagált: – Maximálisan egyetértek Hernádi Tamással, nekünk egy irányba, együtt kell haladnunk. Teljesen nyitottak vagyunk minden közös együttműködésre. Azt is tudni kell, Simon László jó barátságot ápol vezetőedzőnkkel, Mérész Csabával. Már tavaly nyáron is szeretett volna ide igazolni, de akkor betelt a létszám. Azért valóban elnézést kérünk, amiért a sorsdöntő meccs előtt beszélgetett el vele az edzőnk. Sajnálom, nem ez volt a célunk, nem figyeltük a Pápa sorsolását, ahogy másét sem. Viszont bármikor szívesen egyeztetek a pápai elnökkel – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!