Sport

2016.12.01. 19:52

Érmeket szereztek

Pápa - Róka Attila első helyezett lett, további öt pápai versenyző dobogón végzett az utánpótláskorúak országos kyokushinkai karatebajnokságán.

Polgár Tibor

A fiatalok testpajzsos, testpajzs nélküli, valamint knock-down szabályrendszerben mérték össze erejüket.A serdülő korú, plusz 55 kilogrammos testsúlykategóriában induló Róka Attila az első két körben nála gyengébb ellenfelekkel küzdött, a döntőben azonban hasonló hasonló erők csaptak össze.

Attila jól hajtotta végre az edzői utasításokat, remekelt a fináléban, és megszerezte élete első magyar bajnoki címét. Benkő Noémi, Bóka Viktória, Benkő Ármin és Tamás Benedek (2004) ezüstérmet hozott el a versenyről, Gödri Barnabás (2003) bronzérmet szerzett. Cheyenne Dokter és Benkő Noémi ezúttal búcsúzott a legjobb nyolc között.

Eredményesen szerepeltek a Patent Griff SE sportolói - értékelte Bolla Péter a tanítványokat. Elmondása szerint a pápai karatékák erősek, technikásak, elszántak, és a rendesen elvégzett edzésmunka kijött a magyar bajnokságon.

Érdekesség, hogy a versenyzők közül Benkő Noémi, Cheyenne Dokter, Benkő Ármin és Tamás Benedek már besegít az edzések levezénylésébe a felkészítőknek, vagyis Szalóki Sándornak, Juhász Tamásnak, Bolla Péternek és Sinkó Attilának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!