Sport

2015.08.04. 13:14

Érdi Mária ezúttal bronzot szerzett

Tihany - Érdi Mária Franciaországban folytatta jó szereplését. A magyar vitorlázó ezúttal bronzérmet szerzett Brestben, az Európai Vitorlás Szövetség ifjúsági bajnokságán.

Napló-információ

A franciaországi Brestben bonyolította le az Európai Vitorlás Szövetség ifjúsági bajnokságát, amelyen egyedüli magyarként, a Tihanyi Hajós Egylet (THE) részéről Érdi Mária vett részt.

Az olimpiai női Laser Radial osztály újdonsült U-19 korosztályos Európa-bajnoka egy héttel portugáliai sikere után Franciaországban is jól versenyzett: a magyar kiválóság ugyanis bronzéremmel zárt.

Ebben a hajóosztályban kilenc nemzet tizenhat hajója állt rajthoz. A magyar versenyző a kilencfutamos regattán négyszer is elsőként ért célba, ám egy óvott és egy fekete zászlós korai rajtja miatt komoly hátrányba került az összetett versenyben. Az éremfutamot így is az összetett második helyéről kezdte, de ott hetedik helyen ért célba, így végül a bronzérmet szerezte meg.

Az aranyérmet az olasz Bergamo Francesca nyerte meg, megelőzve a hazai vizeken versenyző francia Cervera Louise-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!