Sport

2017.01.18. 19:44

Elúszott a finálé - Gödörben a csapat

Veszprém - Csak néző lesz a saját rendezésű Magyar Kupa négyes döntőn a veszprémi futsalcsapat, amelynek hullámvölgye tovább tart.

Horváth Gábor

1. FCV-Aramis 1:3 (0:1)

Március 15. úti sportcsarnok, 700 néző. V.: Kovács, Czene-Joó. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer - Bognár, Tar, Püspök, Tatai. Csere: Füzy, Gulyás, Hoffer, Finta, Petróczi, Boromisza D., Sárdi. Edző: Madarász János. Aramis SE: Hegedűs - Roni, Bognár, Pál, Sámson. Csere: Soós, Csopaki, Gál, Kozomán, Cseri, Boznánszky, Szeghy, Büki, Mányi. Edző: Frank Tamás.

A meccs tétje a Magyar Kupa négyes döntőbe (amelynek Veszprém ad otthont február 11-12-én) jutás volt, a párharc első felvonásán a fővárosiak 5:4-re nyertek. A két alakulat hétfőn is összecsapott egymással, akkor a bajnokságban találkoztak a felek és végeztek 1:1-re.

Az 1. FC Veszprém (kék mezben elöl Tatai József) ezúttal lassú és pontatlan játékot nyújtott Fotó: Penovác Károly

Már az első perctől kezdve akadtak lehetőségek, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést.

Az 5. percben Bognár törte meg a kihagyott helyzetek sorát, közelről passzolt a hazai kapuba, 0:1.

Az Aramis alaposan belelendült, gyönyörű támadás végén Roni nem tudta góllal befejezni az akciót. Ment előre a Veszprém, de a fővárosiak nagyon összeszedetten játszottak és veszélyes kontrákat vezettek. Az egyik után Schmidmajernek kellett nagyot védenie. A másik oldalon Tatai keresztpasszából Püspök került közel az egyenlítéshez, nagy helyzet maradt ki. A folytatásban mindkét kapusnak veszélyes szituációban kellett játékba avatkoznia, nem esett több gól a félidőben.

A második játékrész elején Tatai lőtt alig mellé, a másik oldalon Bognár járt közel a gólszerzéshez. Schmidmajer jól őrizte hálóját, a bakonyiak kapusa két Roni-lehetőséget hatástalanított egy percen belül, miközben egy nagy hazai helyzet is kimaradt.

Nem sokkal később komoly esély adódott a Veszprém előtt, Hegedűs kapus ugyanis kézzel ért a labdához a hatoson kívül, s ezért piros lapot kapott. Azonban hiába lőtt Tar kapufát, nem tudta kihasználni az emberelőnyt az 1. FCV, amely lassú és pontatlan volt. Schmidmajer tartotta a lelket a hazaiakban, a hálóőr két bravúr után Bognár büntetőtjét is megfogta, de a 37. percben már ő is tehetetlen volt. Büki volt eredményes, 0:2. Ezzel el is dőlt a párharc. Az utolsó percben Roni szerzett üres kapus gólt (0:3), majd a végén Tatai szépített (1:3).

Madarász János: - Ma komoly technikai problémáink adódtak. Nem jó érzés, hogy nélkülünk rendezik Veszprémben a négyes döntőt, de ilyen a sport, tovább kell menni.

Frank Tamás: - Tudtuk, hogy a saját játékunkat kell játszanunk, csak így nyerhetjük meg a párharcot. A nagyobb helyzetek előttünk adódtak, megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!