Sport

2015.04.27. 11:08

Előny a sümegi csapatnál a férfi röplabda NB I-ben

Sümeg - Szoros és kiélezett küzdelemben szerzett előnyt a Sümegi RE a Dunaferrel szemben a férfi röplabda NB I-ben a hetedik helyért zajló párharcban.

B. Virág Rita

Sümeg–Dunaferr

3:1 (21, -22, 22, 23)

Sümeg, 200 néző. Sümegi RE: Nagy P., Madár, Szabó G., Lesznyik, Kaposi, Varga. Csere: Récsei (liberó). Edző: Markó Gábor.

A kezdeti tapogatózás után a Sümeg szerzett előnyt (8:3), és állandósult a hazaiak előnye és biztosan szerezték meg a vezetést.

A második játszmában pontatlanná vált a SRE, amit a Dunaferr taktikus játékkal használt ki és folyamatosan vezetve egyenlített (10:14, 18:21).

A harmadik felvonásban is a vendégek kezdtek jobban, 5:9, majd 10:15 is állt az eredményjelzőn. A Sümeg azonban összekapta magát 17-nél utolérte ellenfelét. Felváltva estek a pontok 22:22-ig, aztán a házigazda jobb koncentrációval újra vezetéshez jutott.

A negyedik etapban 1:5-tel nyitott a Dunaferr, majd 12-nél ismét egyenlő volt. Nem tudott egyik fél sem meglógni (20:20), Lesznyik ellenállhatatlan játéka aztán a Sümeg javára billentette a mérleget.

Markó Gábor: – Küzdeni tudásból  jelesre vizsgáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!