Sport

2017.05.05. 14:55

Győzelem a derbin!

Veszprém – Nem könnyen, de teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot a VLS Veszprém szombaton a labdarúgó NB III nyugati csoportjának alsóházi rangadóján. Élőben közvetítettünk.

Horváth Gábor

VLS Veszprém-Hévíz SK 1:0 (0:0)

Veszprém, 200 néző. V.: Kovács. VLS Veszprém: Hársfalvi - Krebsz, Dobsa, Gulyás, Gunther - Bene, Kocsis, Simon (Szabó L., 70.), Kókány - Bognár (Szabó P., 80.), Büki (Márkus, 49.). Edző: Orbán Tamás. Hévíz SK: Jánosa – Czibor, Szabó, Buzási, Keresztes, Rácz – Horváth P., Szi, Nedelkó (Horváth M., 74.), Polareczki, Pálfi (Bolla, 80.). Edző: Szabó Imre.

Igazi alsóházi derbit rendeztek szombaton Veszprémben, két kiesés elől menekülő csapat csapott össze egymással az egyetemi stadionban. A forduló előtt a VLS 28 ponttal a 13., a Hévíz 27 egységgel a 14. helyen állt az NB III nyugati csoportjában. A tizenharmadik hely az utolsó bennmaradást érő pozíció, de a három csoport leggyengébb mérleggel rendelkező 13. helyezettje búcsúzik a harmadik ligától.

A veszprémiek rengeteg gonddal küszködtek az utóbbi időszakban, az eredmények nem jöttek (három meccset bukott sorban a csapat), emellett nagyon sok volt a sérülés. Közvetlenül a találkozó előtt, a bemelegítésnél derült ki, hogy a hazaiak legjobbja, a házi gólkirály Bognár Bence mégis tudja vállalni a játékot. Mellette több hazai futballista is „összedrótozva” lépett pályára a nagyon fontos meccsen.

Teljesen megérdemelt a Veszprém sikere, a hazaiak megizzadtak a három pontért, de minden tekintetben jobbnak bizonyultak vetélytársuknál.

Orbán Tamás: - Nagyon nehéz volt. A meccs előtt ezer sebből véreztünk, de mindenképpen nyernünk kellett. Úgy érzem, a mi csapatunk jobban akarta a győzelmet.

Szabó Imre: - Sorsdöntő meccs volt. A Veszprém jól sáfárkodott két 11-es lehetőségével, egyet belőtt, s ezzel nagy előnyt szerzett a bennmaradásért folytatott harcban. Nagyot küzdöttünk, de a támadójátékunkból hiányzott az egyéni plusz.

A hosszabbításban mindent megpróbált a Hévíz, de nem tudott egyenlíteni.

88. perc: Horváth M. 30 méteres bombáját Hársfalvi szépen védte.

A Hévíz hátrányban sem tud újítani, semmilyen veszélyt nem jelent a bakonyiak kapujára.

77. perc: Újabb 11-es! Szabó vágta fel Kocsist a 16-oson belül, Bognár vállalta a büntetőt, és a jobb alsóba lőtt, 78. perc: 1:0.

73. perc: Óriási lehetőség maradt ki! Márkus jobb oldalról leadott lövését Jánosa kiütötte, a kipattanót Bognár középről remek helyzetben a védőkbe bombázta. Nem sokkal később Dobsa fejese tévesztett alig célt.

A Veszprém most helyez először igazi nyomást ellenfelére.

69. perc: Kocsis fejese ment nem sokkal kapu mellé.

67. perc: Márkus lépett ki a védők közül, és ívelt át jobbról a másik oldalra, Bene kapáslövését Jánosa fogta. Nem sokkal később ismét Bene próbálkozott, éles szögből leadott lövése a röviden megdolgoztatta Jánosát.

A hazaiak veszélyesebben játszanak, mint az első félidőben, de még mindig hiányzik valami a gólszerzéshez. A Hévíz (védelme mellett) még mindig a pontrúgásokban és az átlövésekben bízik.

56. perc: Kocsis pörgetett szépen Benéhez, aki egyből lőtt, Jánosa hárított. Ugyanebben a percben Bognár bombázott kapásból alig kapu fölé.

53. perc: Pálfi fejesét védte könnyedén Hársfalvi, a másik oldalon Dobsa veszélyeztetett egy szöglet után szintén fejjel, de a labda keresztbe ment a kapu előtt.

49. perc: Büki helyett Márkus a pályán.

46. perc: Hévíz-helyzettel kezdődött a második játékrész. A Veszprém labdát veszített a félpályán, négy vendégjátékos vezette három hazaira a játékszert, Horváth tüzelt, Hársfalvi védte a 17 méteres lövést.

Véget ért az első félidő. A 11-est hibázó Veszprém irányította a játékot, de nem tudott igazi nyomást helyezni a vendégek kapujára. A Hévíz teljesen visszahúzódik és a félpályát is alig lépi át.

42. perc: 22 méterről végezhetett el szabadrúgást a VLS, Bognár lőtt, a labda nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett.

A hazaiak birtokolják a labdát, de a Hévíz rendkívül fegyelmezetten védekezik.

28. perc: Váratlanul jutott 11-eshez a Veszprém, Bükit teljesen feleslegesen vágták fel a 16-oson belül. A sértett végezte el a büntetőt, Jánosa könnyedén hárította a gyengén helyezett lövést.

Sok hibával, kissé tompán játszik a Veszprém, igaz, a hévíziek sem mutattak eddig túl sokat.

23. perc: Kocsis szép csel után jobb oldalról, a 16-oson belülről tüzelt, alig tévesztett célt.

16. perc: Polareczki húzott el a jobb oldalon, átjátszotta magát Dobsán, Kókány érte utol és szerelte szépen a 16-oson belül.

A vendégek kapujuk elé húzódnak, kontrából és pontrúgásból igyekeznek veszélyeztetni.

10. perc: Hársfalvinak kellett védenie, a hazai kapus szögletre paskolta a labdát.

7. perc: A Veszprém is fejjel veszélyeztetett, Simon azonban nagyon rosszul találta el a játékszert.

1. perc: Óriási vendéghelyzet maradt ki, jobboldali szabadrúgás után középről jött a fejes, amely alig szállt kapu mellé.

A találkozó előtt a múlt héten elhunyt, egykori kiváló labdarúgó és edző, Nyitrai Ferenc tiszteletére tartottak gyászszünetet.

A csapatok bemelegítettek, a pálya remek, az idő remek, néző egyelőre alig. Az utolsó pillanatban változás történt a jegyzőkönyvben, a sérüléssel bajlódó Bognár Bence mégis el tudta vállalni a játékot, Márkus Attila helyett ő került a kezdőbe.

Óriási csatára van kilátás a szombati VLS Veszprém-Hévíz SK rangadón (részletes beharangozónkat itt olvashatják), az NB III nyugati csoportjának alsóházi derbijén az a tét, hogy ki folytathatja harmadosztályú szereplést, és ki nem.

A veszprémieknek vissza kell találniuk a győztes útra
Fotó: Penovác Károly

A veszprémiek 28 ponttal a 13. helyen állnak, a Hévíz SK 27 egységgel a tizennegyedik.

Míg egy-két hónapja úgy tűnt, a tavaszra megtáltosodó bakonyiak simán kivívják a bennmaradást, az utóbbi hetek eredményei más képet festenek. A VLS három meccset bukott zsinórban, a hévíziek viszont épp ellenkező úton vannak, előző három találkozójukon nem találtak legyőzőre.

Az összecsapás szombaton 17.30-kor kezdődik, a derbiről élőben tudósítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!