Sport

2017.05.05. 14:11

Mindent egy lapra - Élőben tudósítunk a VLS-Hévíz sorsdöntő derbiről

Veszprém - A bennmaradás szempontjából sorsdöntő ütközet előtt áll a VLS Veszprém NB III-as labdarúgó együttese, amely szombaton 17.30 órakor a Hévíz gárdáját látja vendégül.

Bényi Kálmán

Az elmúlt héten hiába játszott egy félidőn át emberelőnyben a Veszprém, képtelen volt a Csorna kapujába találni. A házigazda viszont a hajrában egy tizenegyesből megszerezte a három pontot.

Az előttünk álló hétvégén viszont már nem elfogadható a góltalanság, ugyanis a kiesés szempontjából sorsdöntő találkozó vár Orbán Tamás szakvezető tanítványaira. Azt a Hévízt fogadják a bakonyiak, amely a tabellán közvetlen mögöttük foglal helyet és mindössze egyetlen pont választja el egymástól a két csapatot (28 és 27 pontos a két gárda).

- Nagy bajban vannak a hévíziek, akárcsak mi. A kiesés ellen küzdenek foggal-körömmel. Az eddig megszerzett pontszám alapján a két gárda hasonló játékerőt képvisel - magyarázta Orbán Tamás, a VLS edzője.

A tréner elmondta, nem túl jó előjelekkel várják a hatpontos ütközetet, ugyanis a meghatározó játékosok közül többen kidőltek a sorból. Felber Patrik gyulladt nyirokmirigye miatt nem játszhat, Molnár Marcell a bokáját fájlalja, Bene Zsombornak két hete a combja szakadt el, és a gólvágó Bognár Bence is maródi.

A Hévíz alakulatát erősíti az egykori ajkai hálóőr, Jánosa Tibor is, de a Balatonfüreden is megfordult Polareczki Roland neve sem ismeretlen.

- Mindent egy lapra teszünk fel a bennmaradás kiharcolása érdekében. Számunkra ez a mérkőzés a szezon egyik legfontosabb derbije - hangsúlyozta Szabó Péter, a VLS ügyvezetője, aki azt is hozzátette, nagy szükségük van a szurkolók támogatására is, ezért arra kér mindenki labdarúgást szerető drukkert, hogy a helyszínen támogassák a csapatot.

A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődik majd, a Veszprém egykori játékosára és edzőjére, a napokban elhunyt Nyitrai Ferencre emlékeznek.

A találkozóról a veol.hu oldalon élő, szöveges tudósítást olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!