Sport

2017.01.03. 17:07

Elképesztő: fél szezon után hetvenegy gólnál jár!

A Veszprém FC USE mindkét csapata dobogón telel, a fiatalabbak ráadásul az első helyen. Utóbbiaknál a Pápai ELC is remekül áll.

Horváth Gábor

Egészen jó őszt zárt a megyeszékhely labdarúgó utánpótlás-nevelő klubja az U-15-ös és U-14-es korosztályokban.

Az országos másodosztályú U-15-ös pontvadászatban (az északnyugati csoportban) a Veszprém FC USE a második a tabellán. A csapat 15 meccséből tizenegyet megnyert, háromszor játszott döntetlent és csak egyszer kapott ki. A őszi bajnok ZTE Akadémia hat ponttal szerzett többet és egy meccsel kevesebbet játszott, mint a bakonyiak.

Az FC Ajka 20 szerzett ponttal jelenleg a 10. pozíciót foglalja el. Az ajkaiakat a Pápai ELC követi a tabellán, a tizenhat egységgel rendelkező PELC egy találkozóval kevesebbet teljesített.

A mezőny góllövőlistájának élmezőnyében két veszprémi is akad: 19 góllal Papp Adrián negyedik, a 18 alkalommal eredményes Janás Márk az ötödik.

Az U-14-es bajnokságban a Veszprém FC USE áll az élen, megelőzve az azonos pontszámmal (40) álló zalaegerszegieket. (A ZTE Akadémiának itt is egy meccsel kevesebb áll a neve mellett.) A bakonyiak mérlege (13 siker, egy-egy döntetlen és veresé) nagyon szép, ám ami igazán megdöbbentő az a gólarány: a csapat 160 (!) alkalommal volt eredményes, s mindössze 11 találatot kapott.

A Pápai ELC szintén kiválóan szerepel, hiszen 14 találkozójához 39 pont tartozik. A PELC nem mellesleg ősszel az egyetlen csapat volt, amely két vállra tudta fektetni a Veszprémet.

Az FC Ajka U-14-es korosztályos alakulata 26 egységgel a nyolcadik pozícióban telel.

A pontvadászat góllövőlistáját a VFC USE támadója, Kertész Bendegúz vezeti. Teljesítménye egészen elképesztő: 71-szer volt eredményes, s ezzel utcahosszal előzi meg 36 gólos csapattársát, Rédling Kevint és a 34 találatnál járó ajkai Cservenyák Jácintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!