Sport

2016.06.03. 18:05

Elintézték a leendő ezüstérmest

Veszprém – Szépen búcsúzott hazai közönségétől az 1. FC Veszprém, amely magabiztosan verte ezüstéremre pályázó vetélytársát a futsal NB I utolsó előtti fordulójában.

Horváth Gábor

1. FCV-Dunaferr 4:1 (1:1)

Veszprém, 200 néző. V.: Baghy, Moldván.

1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Németh, Tar, Gunther, Boromisza D. Csere: Finta, Tatai, Bognár, Boromisza G., László, Erdősi, Spandler. Edző: Madarász János. Dunaferr: Reveland – Hosszú, Klacsák, Horváth, Varga. Csere: Rigó, Aradi, Ivacs, Fridrich, Gorjánácz, Csányi, Szabó. Edző: Fehér Zsolt.

Idegesen kezdtek a csapatok, kapkodó volt a játék, mindkét oldalon akadtak kisebb helyzetek. A vendégek egy kapufával jelezték szándékaikat (pontszerzéssel bebiztosíthatta ezüstérmét a Dunaferr), majd a 3. percben a vezetést is megszerezték. Egy szöglet után Hosszú lőtte ki szépen a hosszú alsót, 1:0.

A folytatásban Finta bombázott, kapufára, majd nem sokkal később ismét ő veszélyeztetett, Reveland óriási bravúrral védett. Háromszor is szüksége volt fantasztikus reflexeire a hálóőrnek, aki megbabonázta volt csapattársait. Kemény csata zajlott a pályán, a Veszprém lehozta kapusát és öt a négy ellen támadott. Az újvárosiak ismét eltalálták a kapufát, ám nem tudták növelni előnyüket, sőt, egyenlített a bakonyi alakulat.

A 16. percben óriási hibát vétett a Dunaferr, Reveland lefutott cserére, a labdát azonban Bognár ellopta és begyalogolt vele az üres kapuba, 1:1.

Remek akcióval kezdte a második félidőt az 1. FCV, a 21. percben Németh fejelte a kapu elé a labdát, Boromisza Gábor pedig remekül érkezett, 2:1.

A másik oldalon Schmidmajer akadályozta meg az egyenlítést. A Veszprém kapufával válaszolt a helyzetre.

A 26. percben növelték előnyüket a hazaiak. Németh ívelésének szeme volt, Tatai szépen adott be, Boromisza Dániel a kapuba helyezett, 3:1.

A Veszprém került fölénybe, mentálisan is, a vendégjátékosok akartak, de rengeteg hibával, fegyelmezetlenül játszottak.

Hét perccel a vége előtt a Dunaferr lehozta Revelandot, de alig játszott emberelőnyben, máris eladta a labdát, amelyet Németh rendkívül szemfülesen a kapuba ívelt, 34. perc: 4:1.

Fanatikusan védekezett a Veszprém, a vendégek nem tudták Schmidmajer kapujába gyötörni a labdát.

Magabiztos hazai siker született.

Madarász: ma mi voltunk a jobbak

Madarász János: - Gratulálok játékosaimnak, fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Már az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk, ma mi voltunk a jobbak. Egyénileg és csapatban is felülmúltuk vetélytársunkat.

Fehér Zsolt: - Annak ellenére, hogy nem sikerült három pontot szereznünk, nem vagyok elégedetlen csapatommal, nem érdemeltünk vereséget. Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de itt érdekes dolgok történtek. A Veszprémnek ettől függetlenül gratulálok, ez a csapat nem ötödik helyet érdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!