Sport

2015.09.29. 17:58

Elhunyt Mozsdényi József dobóedző

Veszprém – Az elmúlt éjszaka nyolcvankét éves korában elhunyt Mozsdényi József, a VEDAC dobóedzője, megannyi magyar bajnok atléta mestere.

Szabó Péter Dániel

Hamvasztás utáni búcsúztatása és temetése október 6-án, kedden 15 órakor lesz a veszprémi Vámosi úti temetőben – közölte a család.

Mozsdényi József már fiatalon örök hűséget esküdött a dobóatlétikának. Az 1948-as londoni olimpia után Csermák József, később olimpiai bajnok kalapácsvetővel együtt alapítója volt a tapolcai atlétikai egyesületnek.

Fotó: masz.hu

Edzői pályafutása 1956-ban indult Veszprémben, közel két évtizeden át társadalmi munkában vezette a tréningeket a megyeszékhelyen, lerakva ezzel a helyi dobóatlétika alapjait. Legsikeresebb tanítványa a diszkoszvető Bácskai (Kripli) Márta, akinek 1986-ban elért 66 méter 48 centiméteres eredménye a mai napig magyar rekord.

Élete volt a dobóatlétika, a nyolcvanon túl is hetente több edzést vezényelt fia, a kiváló diszkoszvető Mozsdényi Dávid segítségével a veszprémi dobópályán.

„Amikor elkezdem a munkát a gyerekekkel, mindig elmondom, hogy az aranyérmet a melegítőd zsebében hordozod, és csak rajtad múlik, hogy mikor akasztják a nyakadba” – nyilatkozta tavaly a Magyar Atlétikai Szövetség honlapjának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!