Sport

2017.06.06. 19:30

Kupadöntő: Balatonederics SC kontra Várpalotai BSK

BALATONEDERICS, VÁRPALOTA Érdekes párosítással rendezik ma (18.00) az MTD Hungária Veszprém Megyei Kupa fináléját. Harmadosztályú csapat találkozik első osztályúval.

Horváth Gábor

Végéhez érkezett a megyei labdarúgó-kupasorozat. Az ajkai fináléba két olyan csapat jutott, amelynek mindenképpen meglepetés a szereplése. Legalábbis a papírforma alapján, ugyanis mindkét együttes komoly bravúrokat mutatott be a döntőig vezető úton. Ez elsősorban a megyei harmadik vonalban szereplő Balatonederics SC esetében igaz.

A megye III déli csoportjában ezüstérmet szerző alakulat a kupában egy sor megye I-es vetélytárson lépett túl: az elődöntőben a tihanyiakat győzte le, előtte pedig a Cseténynél, az Ajka Kristálynál és a Dudarnál is jobbnak bizonyult.

- Bejutottunk a döntőbe, elsők vagy másodikok leszünk, ezt már senki sem tudja tőlünk elvenni - reagált boldogan megkeresésünkre Hanák Miklós, a balatonedericsi egyesület elnöke.

- Mi egy kis klub vagyunk, de ezt a csapatot sokan szeretik. Nyolcvan-száz ember rendszeresen jár ki a meccseinkre, de volt olyan is, hogy két-háromszázan voltunk. Az elfoglaltságok miatt edzéseket nemigen tudunk tartani, ezért sok felkészülési találkozót játszunk. Eleinte kicsit erre használtuk a kupát is, de aztán közben megjött az étvágy. Itt, a környéken hosszú-hosszú ideje nem akadt olyan együttes, amely ilyen sokáig jutott volna kupasorozatban, így joggal lehet büszke a település és a térség - fogalmazott az elnök, aki azt az elvet képviseli: akármilyen szinten játszik is egy társaság, az a lényeg, hogy győzzön. Ezt a mentalitást az utóbbi időben a játékosokba is sikerült átültetni. - Látom rajtuk, hogy az életük meccsére készülnek.

A várpalotaiak (piros mezben) óriási csatában jutottak be a kupafináléba Fotó: Pesthy Márton

Megtudtuk, nemcsak a focisták várják izgatottan a szerdai döntőt, a szurkolóknak különbuszt indít a klub.

- Csak egy szívfájdalmam van, az önkormányzat sajnos nem úgy áll az egyesülethez, mint sok más településen. Pedig úgy gondolom, ez a közösség és az összetartó erő szempontjából is fontos lenne - tette hozzá Hanák Miklós, aki megjegyezte: kis támogatással, önerőből működnek, és még így is jelentős eredményeket tudnak felmutatni. Például remek létszámban foglalkoznak a helyi iskola kisgyermekeivel, akiknek szereplését, játékát többféleképpen is támogatják.

Az elnök kiemelte Barta László játékos-edző kiváló munkáját.

A Balaton-partiak ellenfele a megye I-es Várpalotai BSK lesz. A Bányász egy rutinos, egységes társaság, azonban a döntőbe jutáshoz szintén komoly bravúrra volt szüksége. A VBSK az elődöntőben a balatonfüredieket verte, nagy csatában, büntetőkkel. Előtte az Úrkútnál bizonyult jobbnak.

- A Füred ellen úgy léptünk pályára, ha már a kapuban vagyunk, mindenképpen szeretnénk azon belépni. Nem feltartott kézzel játszottunk, és apait-anyait beleadtunk abba a mérkőzésbe, szerencsére eredményesen - mondta el lapunknak Lujber Péter. A várpalotaiak technikai vezetője kérdésünkre elárulta: nem ismerik jól az edericsieket, annyit viszont tudnak ellenfelükről, hogy van egy jó képességű, gyors csatáruk, és nagyon masszív védelemmel rendelkeznek. Emellett úgy gondolja, a nagyméretű pálya inkább nekik kedvez majd.

- Nagyon készülünk, mindenképpen győztesen szeretnénk elhagyni a játékteret, lehetőleg a rendes játékidőt követően. Szurkolóink is velünk tartanak, bízom benne, hogy jó hangulatú összecsapást láthatnak - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!