Sport

2017.02.21. 13:16

Életében először versenyzett a hazájában a veszprémi sífutó

Veszprém - Életében először versenyzett Magyarországon a veszprémi sportoló, aki kvótát szerzett a 2018-as téli olimpiai játékokra.

Horváth Gábor

Egy magyar sífutónak ritkán adatik meg, hogy hazájában álljon rajthoz. Kónya Ádámnak konkrétan még egyszer sem jött össze (eddig), pedig a Veszprémi Sí Egylet sportolója már hosszú évek óta űzi a sportágat. Nem is akárhogyan, hiszen a 24 esztendős fiatalember nemrég kvótát szerzett a 2018-as téli olimpiai játékokra, amelynek a dél-koreai Pjongcsang városa ad majd otthont.

Kónya Ádámnak nem volt ellenfele a magyar bajnokságon
Fotó: Szigeti Viktor

Ádám legutóbb tehát Magyarországon versenyzett. A galyatetői Sí és Biatlon Centrumban rendezett sífutó magyar bajnokságon a balatonalmádi származású, korábban Ausztriában tanuló sportoló sprint (1 km) és középtávon (10 km) is meggyőző fölénnyel diadalmaskodott. Előbbi számot prológgal, középdöntővel, elődöntővel és fináléval együtt összesen négyszer kellett megtenni.

- Számítottam a győzelemre és örültem, hogy életemben először Magyarországon versenyezhettem. Jó főpróbája volt ez a finnországi világbajnokságnak, amelyre hétfőn utazunk. Minden tőlem telhetőt megteszek és bízom a jó szereplésben - nyilatkozta Kónya Ádám.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!