Sport

2016.06.21. 18:15

Elérték a célkitűzést - Még túl is teljesítették a liga negyedik helyével

Veszprém - Bár kicsit rossz szájízzel fejezték be a bajnokságot, mégsem lehet oka a panaszkodásra a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapatának, a célkitűzést így is bőven teljesítették.

Piltman-Horváth Barbara

Az NB I/B ligában szereplő gárda a szezon elején a nyugati csoport első négy helyének valamelyikét szerette volna elcsípni, amit végül a húsz-kettes mérleggel nyert alapszakasszal túl is szárnyaltak. Az elődöntőben végül az OSE Lions törte össze a döntőről és a feljutásról szőtt álmokat, végül a dobogó harmadik fokáért harcolhatott a veszprémi csapat. A salgótarjániakkal kemény küzdelemben maradtak alul, három mérkőzésen alakult ki a végsorrend, a bakonyiak a rájátszás negyedik helyén zártak.

Kámán Tamás (jobbra, fehérben) kiváló idényt tudhat a háta mögött, Körtélyesi Gergellyel tökéletes párost alkottak a pályán
Fotó: Penovác Károly

A játékoskeretet egyelőre nem lehet pontosan tudni a 2016/17-es szezonra, de Mérész Csaba szerint kialakult egy olyan kemény mag, amire mindig lehet számítani, és nem is szeretnék megbolygatni. Nem minden játékossal elégedett maradéktalanul, de nem szeretne ily módon ki-emelni senkit. Azt viszont elmondta, Körtélyesi Gergely olyan pluszt adott a játéknak, amire nem is számított volna, Kámán Tamással kiegészítve pedig tökéletes páros voltak.

A vezetőedző várhatóan A csoportban is bemutatkozott, volt és aktuális korosztályos válogatottakkal dolgozhat együtt. Rajtuk kívül érkeznek olyanok, akik régóta bizonyítanak a B ligában, és felkerült a VUKE egyik legnagyobb tehetsége, a 16. születésnapját ősszel ünneplő Szűcs Péter is.

Mérész Csaba már várja a munkát

" Hiszem, hogy az új ki-írásban az előzőnél is masszívabb keretünk lehet, még szebb eredményeket érhetünk el, miközben tudom: rajtunk kívül több jó csapat is lesz a mezőnyben. Nem a feljutás a célunk, de megjöhet az étvágyunk. "

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!