Sport

2016.09.24. 17:20

Eladott labda pecsételte meg a Telekom sorsát

Flensburg – Szinte végig vezetett a Telekom Veszprém a Flensburg otthonában, de a hajrához közeledve egyre fogyott az előnye, s az utolsó másodpercben egy eladott labda miatt meg kellett elégednie a döntetlennel. Ebben a meccsben több volt.

B. Virág Rita

Flensburg-Telekom Veszprém 24:24 (10:13)

Flensburg, 6000 néző. V.: Eliasson, Palsson (izlandiak).

Flensburg Handewitt: Moller – Radivojevic 1, GLANDORF 5, Karlsson, Toft Hansen 2, Heinl 1, Wanne 1. Csere: ANDERSSON (kapus), Djordic, MAHE 9 (3), MOGENSEN 4, Horvat, Svan, Zachariassen, Gottfridsson 1. Edző: Ljubomir Vranjes.

Telekom Veszprém: MIKLER – Marguc 2, NAGY 6, Palmarsson 3, Nilsson 1, Ilic 7 (4), Ugalde 2. Csere: Schuch, Terzic, SULIC 2, Kopljar 1, Gulyás, Gajic.  Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4.

A május utolsó napján elszenvedett sokk után (a Veszprém kilenc gólos előnyről kapott ki a BL-döntőben – a szerző.) sokan némi tartózkodással és feszültséggel tekintettek a szombati Bajnokok Ligája nyitányra. A Flensburggal már tavaly is egy csoportban küzdött a Telekom, a magyar bajnok mindkét meccsen, óriási csatában nyerni tudott.

Nagy László kiválóan kézilabdázott, mind támadásban, mind védekezésben igazi vezére volt a Telekom Veszprémnek Fotó: Penovác Károly

Az idén még egyszer sem láttuk legerősebb összeállításában a Telekomot, s a Flensburg ellen sem fogjuk, miután Lékai Máté eltörte a kezét. Ráadásként Chema, Sliskovic és Iváncsik sem szerepelt a jegyzőkönyvben. Jó hír viszont, hogy Sabate mester nevezte a találkozóra Aron Palmarssont, aki az idei idényben még csak egyszer lépett pályára.

Nagy átlövésével indult a találkozó, majd Glandorf bombázott a veszprémi kapuba. Több pontatlan lövés következett, aztán egy remekbe szabott bejátszás után Toft Hansen szerzett előnyt a csapatának.

Palmarsson kapott két perces büntetést a 9. percben, Glandorf pedig újra betalált. Sulic hiába szerzett gólt, egy vitatható ítélet után kiállították, s közel fél percig kettős hátrányban játszott a Telekom. Nagy szépített, sőt Nilsson ki is egyenlített (12. perc: 4:4). Mikler hiába védte bravúrral Toft Hansen próbálkozását, hetest ítéltek a sípmesterek, amit Mahe ki is használt.

Wanne rángatta meg Nilssont, amiért két perc járt, Marguc pedig ügyesen használta ki az emberelőnyös szituációt (13. perc: 5:5). Védekezést váltott a Telekom, Ugalde érkezett zavaróba, a németek Radivojevicre játszották ki a figurát, de Mikler eszén nem tudott túljárni a szerb szélső. A gyors indítás végén Ugalde szerzett vezetést a Telekomnak.

Palmarsson begyűjtötte második két percét, Radivojevic ki is használta az emberelőnyt. Mikler hetest fogott, Ugalde ejtését követően pedig Mahé hétméteresből egyenlített (7:7).

A 20. percben Sulic ziccere után először nőtt kettőre a különbség (7:9). A flensburgi tréner időt kért, majd nagy rohanás végén Mahe szépített.

A félidő utolsó perceiben Nagy pihenhetett két percig. A szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Mikler kivédte, Kopljar pedig szerencsés góllal mutatkozott be. Sulicról Glandorfot állították ki, a hétméterest Ilic nagy erővel bombázta a hazai kapuba, így már 13:9-re vezetett a Veszprém. Az utolsó másodpercekben Toft Hansen csodás góllal szépített (10:13).

Mahe bombával folytatódott a csata a szünet után, Nagy azonnal válaszolt. Sulic újabb két percet harcolt ki, Ilic pedig bevágta a büntetőt. A masszív veszprémi védőkkel nehezen boldogultak a hazaiak, ráadásul Mikler is bemutatott néhány bravúrt (35. perc: 11:16).

Mogensen bombája után Mikler redőnyösnek állt, a hazaiak hosszú percekig képtelenek voltak gólt lőni neki, ellenben a túloldalon feljegyezhettük Sulic és Ilic góljait is, így aztán 12:18-ra állt a meccs a 41. percben.

Mogensen és Wanne faragott a hátrányon, s újra szoros lett az állás (45. perc: 15:18). Sőt Mogensen újabb találatával már csak kettő volt közte, hat perce nem tudott a kapuba találni a Veszprém. Sabate mester időt is kért. Nagy végül nyolc perces gólcsendet tört meg. Glandorf válaszára nem sokat kellett várni. Nagyot Marguc indította, pedig ez inkább fordítva szokott lenni. Mahe lőhetett újabb büntetőt, Mikler védett, de a kipattanóval már tudott mit kezdeni.

Nagy újabb roppant fontos gólt szerzett, viszont Gottfridsson is feliratkozott a góllövők közé, sőt Margucot ki is állították. Mikler nem engedte gólt lőni Svant, Palmarsson viszont a forduló gólját szerezte (55. perc: 20:23).

Glandorf feltámadását egyetlen veszprémi sem várta, Mahe pedig büntetőből hozta vissza a meccsbe a Flensburgot. Palmarsson klasszis megoldással 22:24-re alakította a derbit az 59. percben. Ugalde buta szabálytalansága miatt ismét emberhátrányba került a Veszprém, Heinl ki is használta azonnal (23:24). Gulyás adta el a labdát, Glandorf pedig nem kegyelmezett.

Ebben a meccsben sokkal több volt, a Telekom Veszprém győzelmet engedett ki a kezéből.

Mikler Roland: - Lehet, hogy hiányozni fog ez az egy pont, de bízom benne, hogy fordítva is elsülhet. Szerintem nem sokan fognak innen ponttal távozni. Abból kell erőt merítenünk, hogy végig jó védekezéssel, jó támadással játszottunk, s csak 24 gólt kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!