Sport

2015.11.24. 13:59

Egységben volt a csapat ereje, a Szent Benedek ismét sikert aratott

Balatonfüred, Veszprém – Hatalmas elszántsággal, végre igazi csapatként küzdve fektette két vállra a jóval esélyesebb Pécs együttesét a Szent Benedek Balatonfüred NB II-es női röplabda-együttese. A másik megyei csapat, a Veszprémi Egyetem SC sajnos újra kikapott.

B. Virág Rita

Szent Benedek–PTE PEAC

3:1 (20, -25-, 18, 18)

Balatonfüred, 100 néző. Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia: Matina, Varga, Gerencsér, Szokolikné, Dordzsceren, Pál-Szabó. Csere: Kende (liberó), Szabó-Vukov, Horváth, Molnár, Seres, Ambrus. Edző: Komáromi Móric.

Nem túl jó előjelekkel készülhetett az éllovas PTE PEAC elleni bajnokira a Szent Benedek, miután a pénteki edzőmeccsen elvesztette első számú feladóját, Molnár Laurát, aki agyrázkódást szenvedett. Sőt, sem Környei Dóra, sem Farkas Laura nem tudott részt venni a találkozón. Fehér Tibor másodedző azonban fantasztikusan feltüzelte tanítványait, akik nemcsak felszabadultan, hanem rendkívül lelkesen kezdték a mérkőzést, ahol fej fej mellett haladva a végjátékban a jobban koncentráló hazaiak akarata érvényesült. A folytatásban a Pécs mindent megtett az egyenlítésért, pontos, precíz támadásaival úgy tűnt, simán hozza a második szettet. A füredi lányok azonban huszáros hajrába kezdtek és visszajöttek a szettbe (23:23). Az utolsó pontokat a Pécs ütötte be, így kezdődhetett minden elölről.

Látványos és élvezetes játékot hozott a következő két felvonás, ahol a Szent Benedek minden pontért alaposan megdolgoztatta a pécsieket. Örömteli volt látni, ahogy a lányok felszabadultan, egységes csapatként, egymásért küzdve gyűjtögették pontjaikat. A harmadik és a negyedik játszmában kétség sem férhetett hozzá, hogy a jóval esélyesebb pécsieknek ezúttal fejet kell hajtaniuk.

VESC–Haladás VSE

0:3 (-17,-16, -14)

Veszprém, 50 néző. Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Varga, Talabér, Lados, Pusztay, Májusi. Csere: Rivnyák (liberó), Márkus, Németh, Pusztay D. Edző: Magi

Gábor.

Mindkét oldalon hibákkal indult a bajnoki találkozó, mind a Veszprém, mind a Szombathely több nyitásfogadást rontott. A tartalékos hazai alakulat azonban rendre ellenfele előtt járt, a vasiak magassági fölényét lelkes és pontos mezőnymunkával sikerült ellensúlyozni (17:15). A Haladás mindkét idejét kikérte, sikerült megtörni a hazaiak lendületét és végül ettől kezdve már csak egy csapat volt a pályán.

A második szettben már a jó erőkből álló vasiak akarata érvényesült, és esélyt sem hagyva, végig vezetve növelték tovább a különbséget (0:2).

A fiatal veszprémiek elbizonytalanodtak, és végül a Haladás biztosan szerezte meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!