Sport

2016.05.12. 15:13

Egyre melegebb a pite - Csata a bennmaradásért

Dupla fordulóval folytatódik a labdarúgó megye I programja. A címvédő szombaton derbit játszik, a Tapolca és a Sümeg számára egyre melegebb a pite.

Horváth Gábor

A következő szezonban 18 helyett ismét 16 csapat szerepel majd a megyei első osztályban, ami azt jelenti, hogy akár négy kieső is lehet a mostani mezőnyben.

Öt fordulóval a vége előtt a már csak elméleti bennmaradási eséllyel rendelkező, sereghajtó Peremarton (5 pont) mellett a Herend (20 pont) van a legrosszabb helyzetben, de a Tapolca (24 pont), a Sümeg (25 pont) és a Dudar (28 pont) sem lehet túl nyugodt. Kezdődik a hajrá, a hosszú hétvégén két találkozón lehet bizonyítani, a csapatok szombaton és hétfőn is pályára lépnek.

A 30. forduló párosításai: Öskü (8.)-Herend (17.): A Herendnek a fentiek miatt égetően szüksége lenne a pontokra, az Öskü mögött gyenge hetek állnak, nem verhetetlen a csapat, viszont jóval esélyesebb.

Dudar (14.)-Devecser (4.): A Dudarnak szüksége lenne végre egy bravúrra, főképp, ha nem szeretné végigizgulni a szezont az újonc. A Devecser most nagyon egysége, nem könnyű ellene eredményesnek lenni.

Várpalota (7.)-Tapolca (16.): A Tapolca hasonló eredménykényszerben van, mint a Herend, vagy a Dudar. A Várpalota idegenben gyenge, de hazai pályán mindenkinek kemény falat.

Péti MTE (12.)-Gyulafirátót (9.): A pétfürdőiek sincsenek valami kényelmes helyzetben, csapatuk ugyanakkor jó erőt képvisel, ahogyan a Rátót is. Szoros csatára van kilátás.

Az Ugod SE (balra Egyed Ákos), és a Pét (Dunavölgyi Szilveszter) holnap hazai pályán bizonyíthat Fotó: Penovác Károly

Fűzfői AK (13.)-Pápai Perutz FC (3.): Ha jó passzban van, megszoríthatja a pápaiakat a FAK, de sima vendégsiker is lehet a dologból. A Perutz bebiztosíthatja dobogóját.

Ugod (10.)-Ajka Kristály (6.): Az Ugod fontos meccset húzott be múlt héten, a Kristály viszont már nyolc forduló óta veretlen. Jó esély van a döntetlenre.

Csetény (11.)-Peremarton (18.): A becsületéért küzd a Peremarton, amelynek nem sok sansza van a csetényiek otthonában. Igaz, a Cseténynek mostanában nem túl jó a mérlege a kiesőjelöltekkel szemben.

Veszprém (1.)-Sümeg (15.): A Sümeg valószínűleg nem Veszprémben nyeri meg a kiesés elleni küzdelmet, a vendégek célja a minél kisebb arányú vereség lehet.

Úrkút (2.)-Balatonalmádi (5.): A játéknap rangadója izgalmas párharcot ígér. Ha nyer az Úrkút, nagy lépést tesz a második hely bebiztosítása felé.

A 31. fordulóban (hétfő), 16.30: Tapolca-Dudar, Peremarton-Veszprém, Fűzfői AK-Péti MTE, Öskü-Csetény, Ugod-Herend, Gyulafirátót-Ajka Kristály, Balatonalmádi-Várpalota, Sümeg- Úrkút, 19.00: Pápai Perutz FC-Devecser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!