Sport

2017.02.26. 21:30

Grundbirkózás diákolimpia országos döntője Veszprémben

Veszprém - Két korcsoport 45 csapata vett részt a grundbirkózás- diákolimpia országos döntőjén a hétvégén.Veszprém adott otthont a grundbirkózás-diákolimpia I. és II. korcsoportos országos fináléjának.

Horváth Gábor

A versenyzők, valamint edzőik és szüleik megtöltötték a Március 15. úti sportcsarnokot. A vasárnapi eseményen Porga Gyu-la polgármester köszöntötte elsőként a résztvevőket. A megnyitón többek között részt vett az olimpiai bajnok Növényi Norbert, valamint a világbajnok Kovács István.

- Örülük, hogy ilyen sokan eljöttek szurkolni a gyerekeknek. Mi veszprémiek is nagyon büszkék vagyunk sportolóinkra és természetesen arra, hogy egyre több országos eseménynek adhatunk otthont - fogalmazott Porga Gyula.

A polgármester beszédében példaként említette Növényi Norbert pályafutását. - Ezek a gyerekek a jövő sportolói, Növényi Norbert ugyanígy kezdte és a legmagasabbra jutott. Kívánom nektek, hogy hasonló utat járjatok be, persze ehhez sok áldozatra van szükség, nemcsak tőletek, hanem szüleitektől, edzőitektől egyaránt.

A versenyen első és második korcsoportos fiatalok küzdöttek
Fotó: Balogh Ákos

Kovács István, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke (aki hazánk egyetlen szabadfogású világbajnoka, emellett olimpiai bronzérmes) az elnök, Németh Szilárd szavait tolmácsolta. Kiemelte hazánk birkózóinak eredményességét a sportágban, s hozzátette: a diákolimpia műsorába idén visszatérő grundbirkózás igazi magyar találmány.

- Örülök, hogy ilyen sokan vagytok. Egy olyan sportágat választottatok, amely egyidős az emberiséggel, hiszen már az ősember is használt birkózó technikákat az élelemért folytatott küzdelemben. Bízom benne, hogy számos jó birkózó kerül ki közületek, olyanok, aki rengeteg örömet hoznak maguknak, iskolájuknak és az országnak - szólt a fiatalokhoz Növényi Norbert.

A döntőben megyénket a sümegi Ramassetter iskola diákjai képviselték, az eredményekről hamarosan beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!