Sport

2016.04.13. 12:37

Egy súlycsoporttal feljebb is aratott a birkozólány

Veszprém - Volt, aki lehengerelte ellenfeleit, más szép válldobásokkal biztosította aranyérmét, valaki esélyt sem adott vetélytársainak, s akadt olyan, aki a sajátjánál magasabb súlycsoportban bizonyult a legjobbnak.

Horváth Gábor

Ők mindannyian a Centrum SE fiataljai, a veszprémi egyesület birkózói igen eredményes megmérettetésen vannak túl.

Az Érd Arénában rendezett viadalon 13 klub közel 120 sportolója vett részt, a nívós mezőnyben az ob győztes ESMTK és a Növényi Akadémia növendékei is képviseltették magukat.

A veszprémi indulók közül 11 fiatal abszolút újoncként lépett szőnyegre, de a teljesítményen egyáltalán nem látszott a rutintalanság, a centrumosok összesen 18 érmet hoztak haza.

A veszprémi egyesület fiatal birkózói remekül, eredményesen álltak helyt az Érd Arénában rendezett színvonalas megmérettetésen
Fotó: Centrum SE

A legjobban szereplők közül kiemelkedett Bognár Zsolt, aki lehengerelte ellenfeleit, Kránicz Endre, aki négy gyönyörű válldobással biztosította első helyét. Jónás Valentina - ellenfél híján - bevállalta, hogy magasabb súlycsoportban indul, és ott szerzett aranyérmet, Mátyás Balázs pedig esélyt sem adott ellenfeleinek, akiket tussal győzött le.

A színvonalas versenyen jelen volt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, aki hazánk legeredményesebb küzdősportolója, hiszen alapsportágában elért fantasztikus eredményei mellett kickbox-ban, grapplingben és MMA-ban is világbajnoki címet szerzett.

A színvonalas versenyen jelen volt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, aki hazánk legeredményesebb küzdősportolója. A képen a veszprémi klub fiataljával, Tóth Gáborral látható

A veszprémiek eredményei az érdi megmérettetésen, aranyérmesek: Bognár Zsolt, Jónás Valentina, Kránicz Endre, Mátyás Balázs. Ezüstérmesek: Balta Milán, Jámbor Kristóf, Jámbor Levente, Kék Milán, Kis Máté, Pallósi Bence.

Bronzérmesek: Tóth Gábor, Beke Bálint, Bokrossy Balázs, Csák Imre, Fekete Sándor, Pavlényi Erik, Schvarcinger Zsolt, Szemerédi Péter.

Az érdi verseny után a junior korosztály rangsor pontokért vívott viadalát rendezték meg Nagycenken. Jónás Valentina kadetként vállalta a magasabb korosztályban indulást, s bátorsága szép eredményt hozott. A döntőben a korosztályos válogatottól kapott ki pontozással, de így is a dobogó második fokára állhatott - tájékoztatta a Naplót Janku Ferenc klubelnök.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!