Sport

2016.05.14. 18:29

Egy gól mire elég? - Sovány előny a Szeged ellen

Veszprém – Gigászi küzdelemben nyert, de csak egyetlen góllal a címvédő MVM Veszprém a MOL-Pick Szeged ellen a férfi kézilabda NB I rájátszásában. Ez mire lesz elég Szegeden? – egyelőre ezt találgatja mindenki.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-MOL-Pick Szeged 30:29 (14:15)

Veszprém, 5000 néző. V.: Andorka, Hucker. MVM Veszprém: Mikler – Gulyás 2, NAGY 5, Chema 1, SULIC 5, Ilic 4 (2), Iváncsik 1. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Terzic, Ugalde 2, PALMARSSON 4, Sliskovic 1, Nilsson 1, LÉKAI 3, Marguc 1. Edző: Javier Sabate. MOL-Pick Szeged: SIERRA – Parrondo 1, Petrus, Blazevic, Ilyés 2, KALLMAN 9, BOMBAC 8 (5). Csere: Wyszomirszki (kapus), BALOGH 4, Vranjes 1, Ancsin 1, Robledo 2, Zubai, Mindegia 1, Curuvija. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5.

A bajnoki aranyérem szempontjából különösen fontos összecsapáson találkozott a címvédő MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged. Az idén a rájátszásban dől el a helyezések sorsa, így nagyon fontos volt, hogy a hazaiak minél nagyobb aranyú győzelmet arassanak a trónkövetelő ellen.

A hazaiaknál váratlanul keretbe került Chema Rodriguez, akiről korábban a klub azt írta, az idén már nem játszhat. Ellenben nem nevezték a német légióst, Christian Zeitzet. A vendégeknél Rajko Prodanovic nem szerepelhetett az örökrangadón.

A bajnoki finálénak is beillő mérkőzés előtt Curtis lépett fel, aki a nyakában egy veszprémi mezzel rappelte el legnagyobb slágerét, a Majkával közös Belehalok című nótát.

Ahogy az várható volt, már a bemutatásnál egymásnak feszültek a szurkolótáborok, de a szegedi, mintegy 250 drukkernek nem igazán lehetett hallani a hangját, a veszprémiek mindent beleadtak. Mint kiderült, a szegedi trénert egyáltalán nem kedvelik Veszprémben, Juan Carlos Pastort bizony kifütyülték.


Szegedi góllal indult a derbi, Kallman ziccerét Mikler nem védhette. Chema zseniális passzából Sulic egyenlített. Egyelőre igencsak akadozott a veszprémi támadójáték, míg a vendégek villámgyors találatokkal 1:3-ra elhúztak. Sőt, Bombac hetesével már hárommal ment a Tisza-parti alakulat. A Szegedet dicséret illeti, elképesztő munkát végzett a hátsó alakzat, teljesen elbizonytalanodtak a bakonyi támadók, ráadásul Sierra kottából olvasta a hazai lövők próbálkozásait. Vranjes gólja után Sabate edző kénytelen volt időt kérni (7. perc: 1:5).

Ilic szépített büntetőből, de hiába került emberelőnybe az MVM, Kallman könnyedén került helyzetbe és ki is használta azt. Nagy és Chema góljai úgy kellettek, mint egy falat kenyér (5:7), Terzic kiállítása pedig mintha megkétszerezte volna a hazaiak akaratát. Ugalde bennragadt megkülönböztető trikóban, azonban Ancsin nem tudott túljárni az eszén. Gulyás is feliratkozott a góllövők közé. Az első negyedóra végén Chema kapott a combjához, úgy bicegett le, vélhetően a korábbi sérülése újult ki.

Nagy megkapta első két perces pihenőjét, Ilyés rögvest bevette Mikler kapuját. Kallman ismét háromra növelte a különbséget, aztán Gulyás átlövésének tapsolhattunk. Nagy visszatérése jót tett a védelemnek, Sulic pedig Palmarsson két csodás passzából a 20. perc végére kiegyenlített (9:9). Ekkor Pastor edző rendelte magához az övéit.

Rövid ideig Alilovic állt a kapuba, majd visszatért Mikler. Egyelőre rendre a Szeged ment elől, ám a címvédő újra és újra egyenlített. Sőt, Mikler védése után Iváncsik találatával először vezetett a hazai együttes (26. perc: 12:11).

Gólra gól volt a válasz: a piros mezes házigazdáknál Ilic is megtalálta a góllövő kesztyűjét, a túloldalon Kallman és Bombac jeleskedett. Előbbi hetedik góljával zárult a félidő (14:15).

Sliskovic átlövése indította a második félidőt, majd Alilovic védett nagyot. Nagy labdaszerzését követően Sulic lerohanása után újra visszavette a vezetést a Veszprém, azonban Robledo gyorsan egyenlített.

Kettős emberelőnybe került az MVM, azonban nem igazán tudott élni vele: előbb Ilic hétméteresét érvénytelenítették, aztán hiába robogott végig Ugalde a szegedi kapuig, mert Bombac egy újabb büntetőből 1:1-re hozta ezt az időszakot.

Lékai érkezése jót tett a Veszprémnek, s a 40. percben először vezetett kettővel a Veszprém (21:19). A védekezés is egyre biztosabban állta a szegedi rohamokat és Marguc első gólja után a szegediek időt kértek (22:19). Emberhátrányban is betalált a Veszprém, azonban Kallman duplájával egyre olvadt az előny (44. perc: 23:22). Dejan Bombac hátán vitte a csapatát, míg a túloldalon Lékainak köszönhetően ment előre a Veszprém.

Palmarsson átlövéseivel érkeztünk el a találkozó utolsó részéhez, ahol több jó lehetőséget is elpuskázott az MVM, a Szeged pedig szívósan tapadt és továbbra is szoros volt. Bombac ötödik hetesét is bevágta (28:27). Lékai, majd Ilyés kapott két percet, zúgott a „Mindent bele!", Ugalde csent el egy labdát, amit Sulic váltott gólra (30:27).

Egy kipattanóra Sulic és Vranjes startolt rá, utóbbi alárúgott a veszprémi beállónak, amiért azonnal piroslapot kapott. Állva szurkolt a hazai publikum, ám Baloghot ez sem zavarta, két találatával megint csak egy volt közte (59. perc: 30:29). A hátralévő időben több gól nem esett, így egyetlen góllal nyert a címvédő.

Javier Sabate: - Nehéz hét van mögöttünk, több problémával küzdöttünk, de ez nem lehet kifogás, ilyen a sport. Az első félidőt nem kezdtük jól, pontatlanok, lassúak voltunk, az ellenfél ezt sok gyors indítás góllal büntette. A második félidőben jobbak voltunk, de néhány hibát így is elkövettünk. Nagyon nehéz volt a Magyar Kupa után, a Szeged óriási nyomást helyezett a játékvezetőkre és ennek meg is lett az eredménye. Mi sosem tettük ezt, és nem is fogjuk. Bízom benne, hogy a jövő hétvégén mi is ilyen magas színvonalú játékra leszünk képesek vendégként. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást.

Lékai Máté: - Nagyon nehéz párharcra számítottunk. A Veszprém-Szeged meccs mindig több, mint egy puszta bajnoki. Az emberelőnyös szituációkat nem jól használtuk ki, ezeken mindenképpen javítanunk kell jövő hétig. Egyelőre jobban állunk, mint a Szeged, felkészülünk a héten, de teljesen nyílt a bajnoki cím sorsa. Küzdeni, hajtani fogunk, mindenki tudja, mi a tét. Szegeden dől el, hová kerül az arany, mindent meg fogunk tenni.

Juan Carlos Pastor: - Végig nagyot harcoltunk, a nagy nyomás ellenére remek eredményt értünk el. Három góllal vezetett már a Veszprém, kettős hátrányban játszottunk, de meccsben tudtunk maradni, szerintem ez volt a találkozó legfontosabb momentuma. Tisztában vagyunk vele, hogy ez csak az első meccs volt és óriási erőket kell mozgósítanunk, hogy nyerni tudjunk. Most piehnőt kapnak a srácok, nagyon fontos lesz a regeneráció.

Jonas Kallman: - Jól játszottunk, nagyot harcoltunk. Nem vagyok boldog az eredménytől, de hétfőtől újra nekiveselkedünk a felkészülésnek és természetesen szombaton a győzelemért indulunk csatába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!