Sport

2016.10.31. 15:19

Edzőváltás a Telekomnál? Vujovic váltja Sabatet?

Veszprém - Montenegrói lapértesülések szerint Veselin Vujovic, a PPD Zagreb két hete menesztett szakvezetője váltja a Telekom Veszprém kispadján Javier Sabatét.

B. Virág Rita

A montenegrói lap információját, amit egyébként több európai kézilabdával foglalkozó portál is azonnal átvett, tudni véli, hogy Sabate iránt elfogyott a türelem, miután a csapat nem úgy muzsikál ebben a szezonban, ahogy az várható lett volna. A Veszprém a BL-ben pocsék végjátékok miatt nyert helyzetből ikszelt Flensburgban, majd Plockban, a Barcelona ellen fikarcnyi esélye sem volt, ahogy valljuk be, a semmi extrát nem mutató, inkább hősies, MOL-Pick Szeged ellen sem az NB I-ben.

Természetesen megkerestük a Telekom Veszprémet is, azonban a klub szakmai igazgatója hevesen elzárkózott mindenféle nyilatkozat tételtől.

Őszintén szólva, nehezen tudom elképzelni, hogy az egykoron a világ legjobb játékosának megválasztott Veselin Vujovic legyen Veszprémben az új edző. Vujovic ugyanis finoman fogalmazva is egy nehezen kezelhető, különleges személyiség. Gyakorlatilag azonban érthetetlen, hogy a világ egyik legjobb klubja, amely a világ egyik legjobb szurkolótáborával, több százezer rajongóval rendelkezik, miért csinál mindenből szupertitkos problémát még azok előtt is, akik mindenképp megérdemelnék, hogy olykor tájékoztassák őket.

Veselin Vujovic

Nem kell ahhoz az öltözőben hallgatózni, vagy az edzéseken részt venni, hogy lássuk, valami probléma van. Hogy az idei vállalás félresikerült, hogy hiába van 27-es, vagy ki tudja, hányas keret, amikor a tréner nem bízik, még mindig, valamennyi játékosában és azok, akikkel a Final Fourba juthatnánk, ki vannak facsarva. Nem kell kémnek állni, hogy lássuk, érezzük és tapasztaljuk, Európa egyik legnagyszerűbb egyesületének a kommunikációjával bizony problémák vannak. Persze, erre az egyik válasz az, hogy így nem tudnak belőlünk felkészülni az ellenfelek, de ez kicsit gyerekes magyarázat. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy mondjuk Alfred Gislason, a THW Kiel szakvezetője azon morfondírozik, ha Nagy László nem játszik, akkor milyen jó lesz.  Nem, egy igazi profi, márpedig ő az, a legerősebb összeállításra és mindenre felkészül.

Itt van ez a Vujovic ügy is. Miért nem lehet kiadni egy nyilatkozatot? Ahelyett, hogy megint találgatnánk Vujovicról és a többiekről? Ez így senkinek sem jó. Se a klubnak, mert a makacs, mindenlébe kanál újságírók már megint kérdezgetik, se a szurkolóknak, akik a kétségek közt persze hogy pletykákat generálnak, és a játékosoknak se, akik előbb-utóbb szembesülnek majd a velük kapcsolatos kacsákkal.

Hogy végül Veselin Vujovic váltja-e Javier Sabatet a kispadon azt nem merjük kijelenteni, de a montenegrói lap szerint állítólag hivatalosan jövő héten jelentik be az új szakvezető érkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!