Sport

2015.06.19. 08:41

Edzőként is kézilabdázik Pásztor István

A korábbi világválogatott kézilabdázónak, Pásztor Istvánnak huszonhárom aranyérme van. Ezek hazai bajnoki és Magyar Kupában nyert medálok. De van a Kupagyőztesek Európa Kupájában nyert első helye is.

Donát Tamás

Néhány ezüstérmet is akasztottak már a nyakába az egykori sokszoros válogatott balszélsőnek. Sőt, a Füreddel két bronzot is nyert. De a néhány napja átvett arany mindenképpen különlegesnek számít!

- Ez bizony így van, mert a sportág harmadik vonalában még sohasem nyertem semmilyen érmet - mondta Pásztor István. - Ezért aztán valóban remek érzés volt átvenni ezt a medált is.

Fotó: Stiger Ádám

- A Veszprémi Egyetem NB II-es csapata pontveszteség nélkül nyert bajnoki címet és lépett egy osztállyal feljebb.

- Ezt a sikert alaposan bebiztosította a klub vezetése, hiszen nagyon erős keret indult a bajnokságban és egyértelmű cél volt az első hely megszerzése. Sokat nem tehettem hozzá. Talán hétszer léphettem pályára a huszonkét mérkőzésből. Egyrészt a munkám miatt nem tudtam mindig játszani. Tavasszal pedig nem volt rá lehetőségem...

- Ősztől akkor újra kézilabdázik a második vonalban?

- Egyelőre úgy néz ki, hogy igen. A srácok azt kérték, hogy folytassam velük együtt. Remek baráti társaság, sok-sok kitűnő, rutinos kézilabdázóval. Amatőr együttes, akár munka mellett is játszani lehet.

Fotó: Zatkalik Dani

- Folytatja az edzősködést is?

- Igen, szeretném a veszprémi kézilabda akadémián. Van felkérésem a folytatásra. Elkezdtem egy munkát tavaly ilyenkor. Szeretnék hosszú távon edzőként dolgozni. Erre volt klubomnál kaptam ismét lehetőséget. Rengeteg mindent kaptam Veszprémben játékosként. Most igyekszem ebből vissza adni edzőként. Bár még nagyon az út elején járok. Ősztől a serdülő B csapatát gardirozhatom. Mindenesetre érdekes lesz, hogy az MKB-MVM Veszprém mellett a klub utánpótlás csapata és az egyetem gárdája is a másodosztályban szerepel. Lesz tehát városi rangadó a második vonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!