Sport

2016.04.27. 11:51

Duatlon: rekordszámú induló volt a káptalantóti viadalon

Káptalantóti - Remek veszprémi eredményeket hozott a tizedik alkalommal megrendezett rövidtávú országos duatlon bajnokság.

B. Virág Rita

Kétségtelenül az ország egyik legszebb vidékén rendezték meg a kerékpározásból és futásból álló viadalt a Tanúhegyekkel övezett Tapolcai-medencében.

Rekordszámú nevezőt regisztráltak a szervezők, összesen 250-en álltak rajthoz a sprinttávú amatőr kupán, valamint az ob-n.

Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezőket és a sportolókat, másnap már nem lehetett volna megtartani a rangos erőpróbát.

Az ob-re igen technikás pályát jelöltek ki a szervezők, ahol először tíz kilométer futás, majd negyven kilométer kerékpározás, végül öt kilométeres futás várt a nevezőkre.

Ki kell emelnünk, hogy a nőknél csak pár másodperc döntött a két klasszis között, végül Csomor Erika végzett az élen a veszprémiek kiválósága, a világbajnoki ezüstérmes Brassay Réka mögött.

A férfiaknál a szintén veszprémi Rónaszéki Balázs nyerte az abszolút vetélkedést.

Eredmények. Rövid távú ob. Férfi. Abszolút: 1. Rónaszéki Balázs, ..., 8. Kavalecz Gábor (VTE). Korosztályonként. Felnőtt 3: 4. Burján Jenő, 5. Kis Áron. Felnőtt 4: 1. Rónaszéki, 2. Kavalecz. Szenior 1: 2. Szóka Attila. Veterán 2: 2. Bődi Sándor. Sprint. Felnőtt: 1. Csontos Armand (Pápa). Felnőtt 5: 3. Nagy Attila, 4. Tóth Péter. Senior 1: 2. Savanyú Roland (B.fűzfő). Sen. 2: 1. Györgyi Péter (Pápa). Nők. Abszolút: 2. Brassay, 4. Vándor Nóra (VTE), 8. Beke Mónika (Tapolca). Felnőtt 3: 2. Beke. Felnőtt 4: 1. Brassay. Szen. 1: 2. Vándor. Veterán 1: 1. Fügi Andrea. Sprint. Felnőtt 3: 1. Madarasiné Prágai Krisztina (Pápa). Felnőtt 4: 2. Győrffy Gyöngyi. Sen. 1: 1. Györkös Virág (Pápa). Utánpótlás. Férfi. Újonc: 5. Fekete Pál (B.tomaj), 6. Rugovics Máté. Gyermek: 6. Pálinkás Tamás (B.almádi). Serdülő: 6. Pálinkás Csaba (Almádi). Női. Újonc: 3. Fekete Júlia (B.tomaj). A nem jelöltek veszprémiek.

 

A káptalantótiak újból pazar és felejthetetlen vendégszeretetről tettek tanúbizonyságot. A célba érkezőket lángossal, gulyással várták a helyi asszonyok Csom Károlyné polgármester asszony vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!