Sport

2017.03.28. 19:25

Drámai győzelem a PTE-PEAC felett

Pécs, Balatonfüred - Az eddig hazai pályán veretlen listavezető PTE-PEAC otthonában aratott bravúros győzelmet a Szent Benedek Balatonfüred NB II-es röplabdaegyüttese.

B. Virág Rita

PTE-PEAC-Szent Benedek

2:3 (23, -21, 28, -24, -6)

Pécs, 150 néző. Szent Benedek Balatonfüred: Dordzsceren, Molnár-Pintér, Molnár B., Jezerniczky, Erdősi, Környei. Csere: Szokolikné (liberó), Vukov, Sebestyén, Edző: Fehér Tibor.

A Szent Benedek (a képen Sebestyén) fontos győzelmet szerzett a Pécs otthonában Fotó: Pesthy Márton

Az aranyra hajtó pécsiek otthonában szoros első játszma alakult ki, amit a jobban koncentráló hazaiak nyertek meg. A második szettben feljavult a Füred alapjátéka, és jó nyitásokkal kiegyenlített. Drámai csatát hozott a következő felvonás, ahol a végén két sánchiba után újra a Pécsnél volt az előny.

A negyedik szettben már 24:19-re is meglógott a Pécs, ám Vukov szenzációs nyitásaival és egy 7:0-s sorozattal újra egyenlített a Szent Benedek. Az utolsó játszmában 5:1-re elhúzott a Füred, és végig vezetve biztosan hozta a szettet és ezzel a meccset is. Kiemelkedőt nyújtott Pintér Eszter és Szokolikné a liberó pozícióban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!