Sport

2017.05.18. 14:50

Díjugratással értvéget a majális - Több megyei lovas is dobogóra állt

PÁPA A hetedik alkalommal megrendezett, háromnapos pápai lovasmajális zárónapján díjugrató versenyszámokat rendeztek.

Haraszti Gábor

A lovasünnepre idén is so- kan voltak kíváncsiak, előbb az óvodai és általános iskolás csoportokat fogadták a szervezők, másnap pedig a nagyközönség számára is megnyitotta kapuit a rendezvény.

A lovas show-műsorokon pusztaötös- és csikósbemutatót, lovak szabadon idomítását, emellett pásztorkutyák bemutatóját, fogathajtó versenyt is láthattunk, illetve
a gyerekek számára szabad-idős ügyességi feladatokat rendeztek.

Az utolsó napon az elmúlt évekhez képest kevesebb lovas részvételével rendezték meg a díjugrató bajnokságot, melyen 57 startot regisztráltak a szervezők.

Remek eredmények születtek a díjugratáson Fotó: Haraszti Gábor

Kocsis László, az esemény főszervezője elmondta, a pápai bajnoksággal egy időben Győr-Moson-Sopron megyében regionális versenyt rendeznek, ezzel is magyarázható, hogy visszaesett a nevezői létszám.

- Az idei megmérettetésen a versenyszámok között, úgy gondolom, minden korosztály megtalálta a számára legideálisabbat, 90-től 120 centiméterig voltak az akadályok, a 120 centiméteres kategória a hagyományoknak megfelelően a Bőhm Róbert-emlékverseny nevet viselte. A nagyobb számokban elfogadható volt az indulói létszám, ami nem mondható el az ifjúsági kategóriáról. A pápaiak négy lovasa mellett többek között Nemesvámosról, Várpalotáról, Zircről, Sárvárról, Kapuvárról, Szilvásváradról sőt Békéscsabáról is érkezett nevezés.

A Veszprém megyei klubok közül a Pápai Lovas Club színeiben Boda Sára egy harmadik és egy negyedik, Halász Krisztina egy második és szintén egy negyedik hellyel gazdagodott. R105 kategóriában Tóth Gergely második helyezést szerzett, míg Czuczai Natália legjobb eredménye egy ötödik helyezés lett. A nemesvámosi Pauer Lovasklub Egyesület indulója, Ötvös Kata egy harmadik és egy ötödik helyezéssel tért haza, a várpalotai Drágán Evelin kezdő lovas kategóriában második lett, a zirci Wágenhoffer Ferenc pedig a 110 centiméteres kategóriában kevés különbséggel szorult a második helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!