Sport

2016.11.24. 15:30

Díjazták Érdi Máriát

Budapest - A tehetséges magyar sportoló átvehette az Év Ifjúsági Vitorlázója díjat a Magyar Vitorlás Szövetség ranglista-díjkiosztóján.

Napló-információ

Érdi virtuálisan volt jelen az ünnepségen, mivel jelenleg a melbourne-i világkupadöntőre készül Ausztráliában, így Skype-on jelentkezett be és köszönte meg a díjat.

A Majthényi Zsombor-vándordíjat minden évben az év legjobb ifjúsági versenyzője kapja meg.

Érdi Mária már két hónapja külföldön versenyez Fotó: Érdi Mária Sajtó

Érdi Mária idén részt vett a riói olimpián, ahol futamot is nyert, és kvalifikálta magát a vk-döntőre. A sportoló egyébként a tervekkel ellentétben itthon tölti a karácsonyt.

A Tihanyi Hajós Egylet sportolója elmondta, hogy a vk-döntő után még egy versenyen indult volna, de végül másként döntött.

- A terv az volt, hogy az ausztrál bajnokságon is hajóba ülök, de lassan két hónapja vagyok távol a családtól, és nagyon hiányoznak az otthoni dolgok - mondta az ifjú sportoló.

A ranglista-díjkiosztón átadták a Dulin-díjat is, a legjobb serdülőkorú optimistes versenyzőnek járó elismerést is, amit a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) tehetsége, Bányai Attila érdemelt ki. Többek között megnyerte a Kékpántlikát és az ob-t is hajóosztályában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!