Sport

2015.10.08. 18:00

Diákok tornája - Büntetők döntöttek a fináléban

Pápa - Hosszú idő után ismét labdarúgótornát rendezett a város hat középiskolája számára a Pápai Egyesített Lab-darúgó Club (PELC). Az első helyen a Petőfi Sándor Gimnázium csapata végzett.

Haraszti Gábor

A bajnokság keretében két játéknapon két hármas csoportban körmérkőzéseket játszottak az oktatási intézmények csapatai, a harmadik fordulóban pedig a helyosztókat bonyolították le. Tóth Péter, a PELC ügyvezető igazgatója a vetélkedés kapcsán úgy fogalmazott, két cél vezérelte a szervezőket: egyrészt versenyzési lehetőséget kívántak biztosítani a középiskolásoknak, másrészt igyekeztek új játékosokat toborozni utánpótláscsapataik számára. A sportvezető szerint a kupa elérte célját, sikerült feltérképezni a középiskolába járó, igazolással még nem rendelkező tanulókat. Mint mondta, néhányukat szívesen látná a PELC kötelékében.

A pápai középiskolák bajnokságát 2015-ben a Petőfi Sándor Gimnázium csapata nyerte meg Fotó: Haraszti Gábor

- Sportszerű vetélkedésben kialakult egy végső sorrend, és láttunk néhány srácot, akiket szívesen látnánk a sorainkban, persze ez nemcsak rajtunk, hanem rajtuk is múlik. Szeretnénk a kupának hagyományt teremteni, jövőre is szándékunkban áll megrendezni a mérkőzéseket - tette hozzá Tóth Péter, aki köszönetet mondott a torna lebonyolításában nyújtott önzetlen segítségért a pápai játékvezetők csoportjának. A döntőt a Türr István Gimnázium a Petőfi Sándor Gimnáziummal játszotta. A rendes játékidőben nem született gól, így a szabályok értelmében büntetőpárbaj következett, melyet a Petőfi nyert meg 4:2-re. Koncz János, a győztes csapat testnevelője örült a tornának, hiszen évek óta nem rendeztek a középiskolásoknak nagypályás bajnokságot.

- A lehető legtöbb diákot, szám szerint huszonkettőt hoztam el a csoportmérkőzésekre. Mindenki játéklehetőséghez jutott. Úgy látom, kiegyenlített mérkőzések voltak, bárki odaérhetett volna az első helyre, ezúttal nekünk kedvezett a szerencse. Bízom benne, hogy a magunk módján tudtuk segíteni a szervező egyesületet, az együttműködésre természetesen a továbbiakban is nyitottak vagyunk - jegyezte meg a Petőfi Sándor Gimnázium testnevelője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!