Sport

2015.06.25. 14:54

Diákok strandkéziznek Alsóörsön

Alsóörs – A 2000–2001-ben születettek viadalával csütörtökön elkezdődött az alsóörsi strandkézilabda-diákolimpia országos döntője.

Horváth Gábor

A legjobb fiatal strandkézisek vasárnapig csatáznak az alsóörsi strand homokján.

A négynapos megmérettetés a IV. korcsoportosok versenyével kezdődött el csütörtökön, a 2000/2001-ben születettek pénteken zárják versenyüket. A címvédő mindkét nemben a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce Lakótelepi Tagiskola, a lányoknál idén tíz, a fiúknál kilenc csapat verseng. A helyosztó, döntő mérkőzések sora ma 8.30-kor kezdődik.

Az idősebbeknél szombaton reggel rajolt a küzdelem. Az V–VI. korcsoportosok (1995 és 1999 között születettek) mezőnyében tavaly a lányoknál a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, míg a fiúknál a Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium szerezte meg az első helyet. Itt Veszprém megyei résztvevőt is találunk, a fiúknál a veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata igyekszik majd minél jobb helyezést elérni. Az idősebbek küzdelme szombaton reggel kilenc, vasárnap pedig 9.30-kor kezdődik. Mindkét nemben tíz együttes verseng egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!