Sport

2015.06.03. 09:26

Dabronciak Bécsben - Nemzetközi röplabda tornán aratott hangos sikert a csapat

A Dabronc röplabdázói nyerték a 34. Simmering nemzetközi tornát, több külföldi csapatot is két vállra fektetve.

B. Virág Rita

A Simmering Kupán 28 fiú és ugyanennyi leány röplabda együttes vett részt. A tornát az U14-es korosztály részére szervezték meg. Összesen hat országból érkeztek utánpótlás gárdák, magyar, olasz, cseh, német, osztrák, valamint horvát résztvevőket regisztráltak a szervezők. Veszprém megyéből a Dabronc fiú csapata vett részt, de akadt még egy magyar csapat, a kaposváriak is elindultak a rangos erőpróbán.

A dabronci fiatalok szép sikert értek el az utánpótlás tornán (Fotó: Badacsonyi Győző)

A csoport körben előbb egy olasz, majd egy cseh csapatot győzött le simán a Dabronc (Dabronc–Landskron 2:0, –Argentario 2:1), innen pedig bejutott az elődöntőbe. Badacsonyi Győző szakvezető tanítványai a Kaposvárt is legyőzték 2:0-ra, utána pedig a fináléban is megállíthatatlanok voltak, a cseh Hradiste látta ennek kárát (2:0).

A bécsi tornán az aranyérmet szerzett Dabronc csapatát Laczi Dominik, Óhidi Roland, Nagy Gábor, Sebestyén Olivér, Csike Zsolt, Tóth Richárd,Arany Marcell, Szabó Gergő, Szabó Bálint, Óhidi Richárd és Mohari Zoel alkották. A szakvezető: Badacsonyi Győző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!