Sport

2016.05.21. 19:08

Csúnyán búcsúzott az NB II-től az Ajka

Ajka – Az FC Ajka-Vác labdarúgó NB II-es alsóházi derbiről nem sok jó lehet elmondani. A vendégek is tán csak egyet tudnak.

Horváth Gábor

Méghozzá azt, hogy nyertek. A mérkőzés gyenge színvonalú volt, mindkét oldalon rengeteget bosszankodtak az edzők és a szurkolók egyaránt. Az FC Ajka rossz, pontatlan és motiválatlan játékot nyújtott.

FC Ajka-Vác FC 1:2 (0:1)

Ajka, 200 néző. V.: Kiss.

FC Ajka: Jánosa – Pál, Jagodics, Pákai, Fodor (Sowunmi, 46.) – Kollega, Horváth, Czár, Zámbó – Petneházi (Lattenstein, 66.) – Stieber (Nagy, 73.). Edző: Lengyel Ferenc.

Vác FC: Czirjék – Hegedűs, Tóth F., Dlusztus, Rása – Tóth B., Sipeki, Tóth G. - Majoros (Görgényi, 61.), Rusvay (Frank, 85.), Zsolnai (Németh, 75.). Edző: Nagy Tibor.

A szezon utolsó hazai meccsén a Vácot fogadta az FC Ajka, amelynek minimális esélye volt bennmaradás kiharcolására. A vendégeket lelkes szurkolótábor kísérte el.

Tapogatózó kezdés után inkább a hazaiak akarata érvényesült, ám a csapat nem jelentett igaz veszélyt a kapura. A másik oldalon Jánosának kellett hatástalanítania egy távoli próbálkozást. A 14. percben pedig Majoros tűzte kapura a labdát, amely nem sokkal tévesztett célt.

Becsülettel, ám nem sok elképzeléssel próbálkozott az FC Ajka, a földön nem tudta a kapu közelébe juttatni a játékszert a hazai együttes, a levegőben pedig nem sok esélye volt a magas és rutinos vendégvédelem ellen.

A folytatásban Petneházi 30 méteres szabadrúgása alig ment kapufa mellé.

A 44. percben baloldali váci támadás után Majoros robbant be a kapu elé, és a védőket megelőzve közelről a hálóba bombázott, 0:1.

A szünet előtt növelhette volna előnyét a vendégcsapat, amely egy kontratámadásnál létszámfölényt tudott kialakítani, Tóth Gergely azonban tiszta helyzetben csúnyán fölé lőtt.

Fordulás után Majoros hagyott ki egy nagy lehetőséget. A másik oldalon Czár próbálkozott távoli lövéssel. A FC Ajka hiába nyomott, súlytalan volt az együttes, messze volt attól, hogy veszélyes helyzeteket alakítson ki.

A Vác tette a dolgát, kontra után Sipeki vette célba a kaput, János vetődve védett. Nem sokkal később Rusvay lövését védte Jánosa, a kipattanót Hegedűs a kapufára lőtte.

Végre valamit mutatott az Ajka is, Kollega vitte el a bal oldalon a labdát, középre adását az ötösről rúgták ki a védők. A hazai szöglet után a vendégek támadtak, Rusvay ziccerben helyezett kapu mellé.

Nagy Bálint második labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, kapuba tartó próbálkozását bravúrral blokkolták.

A 75. percben egyenlített az FC Ajka. Sowunmi és az előretolt Pákai harcolt a védőkkel, utóbbi elé került a játékszer, amelyet a rutinos védő szépen helyezett el a kapu jobb oldalában, 1:1.

A folytatásban Jánosa tenyerelt ki egy beadást a támadók elől.

A 93. percben egy hazai hiba után szögletet rúghatott a Vác. A lefejelt labdát az üresen álló Hegedűs passzolta a kapuba, 1:2.

Ezzel a vereséggel már a minimális matematikai esélye is elúszott az FC Ajkának a bennmaradás kiharcolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!