Sport

2017.01.19. 16:10

Csúcsrangadó a listaelső ellen

Pápa, Veszprém - A félelmetes mutatókkal bíró és feljutásra aspiráló OSE Lions otthonába látogat a szintén remek formát mutató Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapata a kosárlabda NB I/B-ben. A másik megyei egység, a Motax KC Pápa a Bonyhádot fogadja.

B. Virág Rita

A listavezető Oroszlány eddig még veretlenül teljesített hazai pályán, s idegenben is mindössze egyszer fektették két vállra. A PVSK-Kronosz Kiadó fiatal gárdája büszkélkedhet a Lions skalpjával (74:67).

Persze a Veszprém sem gyenge csapat, hiszen eddig csupán két vereséget gyűjtött, még az év elején az MTK Törökbálinttól, és hazai pályán, éppen az Oroszlánytól kapott ki. Azóta viszont otthon és idegenben sem talált legyőzőre, tízmeccses győzelmi szériával büszkélkedhet.

- Örülök, hogy az elmúlt hetekben kijött nekünk a lépés, pénteken Oroszlányban is szeretnénk továbbépíteni azt, amit a tél elején elkezdtünk. Kemény és harcias ütközetre számítok, nagy szó lenne, ha Oroszlányban tudnánk nyerni. Persze semmi sincs kizárva, hiszek a srácokban és az elvégzett munkában - fogalmazott Mérész Csaba, a Hoya vezetőedzője.

A veszprémi Körtélyesi Gergely kulcsszereplő lesz Oroszlányban Fotó: Pesthy Márton

A Motax KC gárdája is rangadóra készül, a nyolcadik helyezett pápaiak a hetedik Bonyhádi KSE-t fogadják.

- Továbbra is aggasztó kulcsembereink állapota. Kálmán László vádlija még mindig nem jött rendbe, ám megpróbál játszani, ahogy Keresztes Rafael térde is rakoncátlankodik. Nikola Majic ujja sem gyógyult meg, nem is tud rendesen dobni, azonban védekezésben hasznát vehetjük - hangsúlyozta Vajda József.

A tréner kiemelte, a mérkőzés végkimenetelét meghatározza, miként tudják a liga legjobb centerét, Tömösváry Mátét semlegesíteni.

- A bonyhádiak agresszív letámadásból sok labdát szereznek, ezekből pedig sok pontot érnek el. Oda kell figyelnünk, hiszen hazai pályán számunkra a győzelem a cél - húzta alá az edző. A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik a pápai sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!