Sport

2015.06.30. 11:44

Balatonfüredi FC: Csapatot kell még építeni

Elkezdte a felkészülést a balatonfürediek NB III-as labdarúgó együttese, ám igazi csapatról egyelőre korai lenne beszélni.

Horváth Gábor

A napokban elkezdődött a nyári felkészülés a Balatonfüredi FC-nél, amely a labdarúgó NB III nyugati csoportjában szerepel a folytatásban is.

A harmadosztályú tagságát megtartotta a klub, azonban a csapat kialakítása még hátravan. Korábban beszámoltunk róla, idén (is) alaposan átalakult a BFC.

– Néhányan maradtak a régiek közül, melléjük igyekszünk kialakítani a következő idény keretét. Rengeteg a próbajátékos, sokan csak átutazóban vannak, mert gyorsan kiderül, hogy nem felelnek meg, de akadnak ígéretes futballisták is. Bízom benne, hogy sikerül megfelelő csapatot összerakni – válaszolta érdeklődésünkre Földesi Károly vezetőedző.

A szakember elárulta, elsősorban fiatalokban gondolkodnak, de szeretnének négy-öt rutinosabb játékost is a soraikban tudni.

A Füred napi két tréninggel készül, első edzőmeccsét pedig július 11-én, az NB II-es FC Ajka otthonában játssza majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!