Sport

2017.06.14. 14:30

Csalódás a végére - Vajda József jövőre elszántabb csapatot szeretne

PÁPA - A várakozásoknak megfelelően indult a szezon, azonban a rájátszásra leeresztett a csapat és csalódást keltő végjátékot láthattunk.

B. Virág Rita

Ezt Vajda József, a Motax KC Pápa NB I/B-s férfi kosárlabda-együttes vezetőedzője nyilatkozta lapunknak.

Az évad elején a Motax KC csapatának vezetősége az alapszakaszban az első nyolc hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul a társaságnak. A gárdához visszatért régi-új játékosként a 43 esztendős, exválogatott Kálmán László is, aki korát meghazudtolva küzdött minden mérkőzésen, és komoly szerepet vállalt abban, hogy a Pápa gyakorlatilag könnyedén teljesítette az elvárásokat és a nyolcadik helyen ment tovább a rájátszásba.

Az alapszakaszra visszatérve meg kell még jegyeznünk, hogy mivel sérülések, betegségek miatt a csapatnak nagy szüksége volt egy négyes poszton bevethető játékosra, ezért leigazolta Nikola Majicot. A szerb légiós súlyproblémákkal érkezett, de gyorsan felvette a ritmust, s akadtak kiváló mérkőzései, amikor győzelemhez segítette a csapatot. Sajnos az alapszakasz végére egyre több probléma adódott vele, így a pápaiak megváltak tőle.

Vajda József értékelésében kitért arra is, Majic távozása után új szerkezetben kellett kosarazni, ami valamelyest megtörte a csapat lendületét. Ráadásul a Motax egyik legfontosabb játékosa, Keresztes Rafael is folyamatosan valamilyen sérüléssel bajlódott, így a palánk alatt sem voltak mindig acélosak.

A rájátszásba aztán úgy érkezett meg a Pápa, hogy rendre az ellenfélnél volt a pálya-előny az elért nyolcadik hely után.

Itt az első körben a Budapesti Honvéd 2:0-val jobbnak bizonyult, de utána két nyerhető párharc következett.

- A Békés, aztán a Tiszaújváros ellen is nyerni tudtunk idegenben, de itthon már nem tudtuk megismételni ezt, így három meccsen, de mindkétszer elbuktunk. Kálmán nélkül hatvan pontnál többet képtelenek voltunk szerezni, így pedig nem lehet nyerni. Pedig lett volna alkalom bőven a bizonyításra. Néhány játékos ugyanis előszeretettel hangoztatta a pályán kívül, hogy milyen remek kosaras, ám a szavakat éles szituációban nem követték a tettek
- hangsúlyozta Vajda József.

A Motax végül a tizenhatodik helyen fejezte be a bajnokságot, amiről a szakvezető úgy vélekedett, aránylag jó kezdés után csalódást keltő végjátékkal fejezték be a pontvadászatot.

Jövőre átszervezik a bajnokságot. Az NB I/B-ben 14 alakulat játszik majd a felsőágon és ugyanennyien az alsóágon. A két csoport átjárható lesz, de a két megyei csapat egyelőre két külön ágra kerül. Az ezüstérmes Hoya Pannon Egyetem Veszprém fönt, a Pápa lent kezdi meg a küzdelmeket.

- Jövőre mindenképpen változtatni szeretnék. Elszántabb csapatot, nagyobb küzdőszellemet várok attól a társaságtól, amelyik a Motax KC színeiben szeretne harcolni - húzta alá Vajda József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!