Sport

2017.02.06. 16:45

Célkeresztben a Barca

Veszprém - A keddi, Eger elleni NB I-es találkozón már jobbára azok jutnak főszerephez, akikre a Barcelona elleni szuperrangadón is számít Javier Sabaté, a Telekom Veszprém férfi kézilabdázóinak edzője.

B. Virág Rita

A hétvégén két SEHA-liga-mérkőzést vívott a Veszp- rém, a Metalurg Szkopjénak alaposan ellátta a baját (33:21), viszont a sereghajtó Ljubuskival megkínlódott (36:31).

Javier Sabaté, a veszprémiek szakvezetője a bosnyákok elleni találkozót követően elmondta, az újabb siker-rel teljesítették a sorozatban megfogalmazott első számú célt, vagyis a négyes döntőbe jutást, amit április első hétvégéjén bonyolítanak le, ám ennek helyszíne még nem ismert. Kitért arra is, hogy kedden, az Eger elleni NB I-es bajnokin már inkább azok jutnak főszerephez, akikre a hétvégi, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-csúcsrangadón is számít.

Nem remélhet tehát könnyű meccset az NB I jelenlegi kilencedik helyezettje, amely nemrég két veszprémi játékossal, Füzi Dániellel és Inal Aflitulinnal erősített.

A magyar bajnoksággal kapcsolatos további információ, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) albizottsága nemrégiben másodszor is megtárgyalta a Tatabánya-Mol-Pick Szeged meccsen történteket, amely 18:18-as döntetlennel végződött, és amit megóvtak a Tisza-partiak. A bizottság másodszor is elutasította az óvást, és helybenhagyta a végeredményt.

Ez azt jelenti, hogy már a szegediek sem hibátlanok a pontvadászatban, és a március 18-án 17 órakor esedékes Telekom-Szeged rang-adón dől el az alapszakasz- elsőség.

Egerben egyértelmű a vélekedés, miszerint remek vásárt csináltak mind Füzi Dániellel, mind Inal Aflitulinnal. A fiatal beálló, Füzi Dániel azonban még hetekig nem léphet pályára új együttesében, mert a Telekom Veszprém kérésének eleget téve egy utolsó meccsre hazatért az anyaegyesülethez, majd a mérkőzésen porc-sérülést szenvedett. A fel-épülése négy hétig is eltarthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!