Sport

2016.09.03. 20:01

Celje - Veszprém: Nehezebbre számítottunk

Nem játszott hibátlanul a magyar együttes, mégis könnyedén, főleg a második félidő elején nyújtott játékkal nyert a kézilabda SEHA-Ligában a Celje ellen a Veszprém, 29:34 lett a vége.

Piltman-Horváth Barbara

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy a nagy játékoskeret miatt többen is hiányoznak egy-egy meccsről, mint az előző szezonokban. Ezúttal Gulyás Péter, Aron Palmarsson, Blaz Blagontisek és Marko Kopljar volt a kimaradó.

Kezdetekben még fej-fej mellett haladt a két csapat, mindkét félnél estek a gólok, de már akkor látszott, hogy a bírók nem fogják tolerálni a kemény játékot. A Celje agresszív védekezése az első játékrész feléig volt hatékony, aztán Mikler Roland, aki két hétméterest is fogott, és a védekezés is elkapta a fonalat, és már a könnyedén osztogatott kétpercesek sem állították meg a vendégeket, nem tetemes előnnyel, de három góllal és nagy önbizalommal ment szünetre a Telekom Veszprém.

A szurkolók már az elején remek hangulatot teremtettek, hangosabbak voltak a szlovénoknál, mindenhol az építők zúgott. 12:15-tel fordultak a csapatok, miközben a veszprémiek összesen 12 percet emberhátrányban játszottak.

Fotó: Ary György

A második félidő elején aztán egymásután négy gyorsindítás gólt is szereztek a pirosak, előbb Lékai Máté, majd Sulic Renato duplája közé Cristian Ugalde férkőzött be egy találattal, 12:19-nél időt is kértek a vendégek. A 35. percben, mondhatni már szokásos módon, Schuch Timuzsin megkapta harmadik kétperces kiállítását is, így a hagyomány szerint piros lappal ülhetett a lelátóra.

A 41. percben Andreas Nilsson góljával már 12-vel vezettünk (14:26), amikor megfordult a szlovénok hozzáállása, és már egyáltalán nem görcsösen játszottak. Innentől aztán szép lassan kúsztak fel a hazaiak, még kapusuk, Ivan Gajic is gólt szerzett, az üres kapura akkor dobhatott, amikor éppen megint emberhátrányban játszott a veszprémi csapat. A csapat kiengedett a végére, de nem a mérkőzést a kezéből, gond nélkül hozták 29:34-re a meccset, míg a szlovénok kínai figurákkal próbáltak közelebb férkőzni a mieinkhez.

A bírók egyáltalán nem kultiválták a két csapat jellemzően agresszív játékát, összesen 16 kétperces büntetést osztottak ki, ebből 10-et a veszprémiek kaptak, ami azt jelenti, hogy közel a mérkőzés felét emberhátrányban játszották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!