Sport

2016.06.07. 17:05

Cél az élmezőny - Klausz Kristóf beférkőzne a nagyok közé

Veszprém - A hétvégén rendezik a huszonharmadik Veszprém-ralit, melynek kapcsán a szombati rajtig idén is mindennap bemutatunk egy-egy pilótát. Rövid sorozatunk második részében egy megyei versenyzővel, a rendkívül fiatal, ám már igen rutinos ralisnak számító Klausz Kristóffal beszélgettünk.

Heffler Péter

- Hogy tudod összeegyeztetni az iskolát és a ralit?

- Nincs okom panaszkodni, azért volt időm készülni a versenyekre két érettségi között is. Közben minden tárgyat sikerült legalább négyessel abszolválni az írásbelin, és lassan már következnek is a szóbelik. A kettő között pedig igen jól mentünk a Szombathely-ralin, ahol megnyertük a 2WD-t és a saját kategóriánkat is.

- Milyen emlékeid vannak a Veszprém-ralikról?

- Szeretek itt versenyezni, és ez már a harmadik veszprémi futamom lesz. Az első alkalommal még nehezítette a dolgomat egy defekt, de ezzel szemben tavaly tényleg minden nagyon jól ment, és azt hiszem, minden gyors szakaszt meg is nyertünk a kategóriánkban. Idén is ez lenne a cél, vagyis annak ellenére, hogy kisebb autóval indulunk, a kategóriánkban mindenképpen az élen végeznénk. Emellett abszolútban egyelőre nem tudunk beleszólni a nagy autók versenyébe, de azért szeretnénk az élmezőnyben befejezni a futamot, és a sok Mitsubishi közé valahogy beférkőzni.

- Mik a tervek még erre az évre?

- Úgy tűnik, hogy a Veszprém-rali után tényleg beindul a szezon, például három-négy Európa-bajnoki futam is tervben van idén. Így versenyzünk majd Belgiumban, Csehországban, Észtországban, illetve Lettországban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!