Sport

2017.06.22. 16:50

Elhagyja a futsalosokat Boromisza Gábor a VLS kedvéért

VESZPRÉM Bravúros tavaszi teljesítményének köszönhetően tartotta meg NB III-as tagságát a VLS Veszprém labdarúgó-együttese.

Bényi Kálmán

Az őszi idény után senki nem adott volna egy árva garast sem azért, hogy a VLS Veszprém bent marad az NB III-ban.

A VLS Veszprém a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság aranyérme után a feljutásért vívott nagy harcot az Iváncsa gárdájával, a csatározások végén NB III-as tagságot ünnepelhetett.

Az NB III-as szezont Lantai Balázs vezetőedző irányításával kezdte el a csapat. Az ősszel az egyetemi stadion felújítása miatt az első hat fordulót gyakorlatilag idegenben vívta meg a Veszprém, hiszen a hazai meccseit Ajkán játszotta, ezeken a találkozókon három 0:0-s döntetlenre futotta az erejéből.

A folytatásban sem tudta átlépni az árnyékát a bakonyi alakulat, Lantai mester alatt egyetlen győzelmet sem tudott felmutatni, a klubvezetés váltásra szánta el magát. A helyére az addigi másod-edzőt, Orbán Tamást nevezte ki, aki a tizenharmadik fordulóban, Hévíz ellen debütált.

Az új szakvezető felforgatta a csapatot, és a tizenhatodik fordulóban sikerült végre megtörni a jeget, és megszerezni az első, három pontot érő győzelmet.

A VLS Veszprém alakulata teljesítette a lehetetlennek tűnő küldetést Fotó: Penovác Károly

Az őszt így 12 ponttal, két győzelemmel, hat döntetlennel zárta a VLS, a tabellán pedig a tizenhatodik helyet foglalta el, s csak Komáromot és Sárvárt tudta maga mögé utasítani.

Télen sikerült több poszton is megerősíteni a csapatot, de még ekkor is lehetetlen küldetésnek tűnt a bennmaradás kiharcolása.

- A szezon második felében Győr után a második legtöbb pontot mi szereztük - tájékoztatott Orbán Tamás, a VLS szakvezetője. - A mi költségvetésünkkel ez egy bravúros teljesítmény - húzta alá.

A tréner szerint a tavasszal megszerzett 28 pont lehetett volna több is, hiszen például az Érd ellen az utolsó pillanatban szenvedtek vereséget.

Orbán edző kifejtette, az őszi csapatban akadtak olyan játékosok, akiknek teljesítménye nem ütötte meg az elvárt szintet. Az új játékosok pedig, akik jöttek helyettük, óriási változást hoztak a csapat játékában.

A következő idényre a keretben több változtatást is előrevetített az edző. Legalább öt játékos másutt képzeli el jövőjét, míg mások, akik kevesebb játéklehetőséget kaptak, azok is nagy valószínűséggel, máshol folytatják pályafutásukat.

Több labdarúgóval is tárgyalásban is állnak. Hársfalvi kapus biztos eligazol, a pótlását gyorsan meg kell oldani és két hálóőrrel is tárgyalásban áll az egyesület. Tarczy Pál és Filipánics Bálint jöhet szóba ezen a poszton.

A kiöregedett ifisták közül nagy valószínűséggel többen is szóhoz jutnak az első csapatnál. Biztos érkező viszont Boromisza Gábor, aki az 1. FC Veszprém NB I-es futsalcsapatát hagyta ott a nagypályás testvér hívására.

A tárgyalásokat nagyban megnehezíti, hogy hatalmas az űr az egyesület anyagi lehetőségei és a játékosok elvárásai közt, de a vezetőség gőzerővel dolgozik a megoldáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!