Sport

2017.01.21. 13:17

Bravúr a javából

Oroszlány – Fantasztikus teljesítménnyel saját pályáján fektette két vállra az Oroszlány SE Lionst a HOYA Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda együttes, így átvette a vezetést a tabellán az NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Oroszlány–Veszprém 80:87 (18:16, 16:16, 31:21, 15:34)

Oroszlány, 1000 néző. Vezette: Farkas, Gelencsér, Maár.

OSE Lions: Lewis 36/9, Burai 6/3, Wehner 3/3, Varga 1, Joó. Csere: Horváth 6, Kiss 12/3, Zsíros 8, Gorzsás 2, Kovács 6. Vezetőedző: Vavra András.

HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Simon 2, Kálló, Kámán 16/3, Pavlovic 31/3, Körtélyesi 21/9. Csere: Helmeczi 9/3, Hegedűs 5/3, Jilling 3/3, Májer. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Sok hibával kezdődött az NB I/B nyugati csoportjának csúcsrangadója, de a negyed közepéig rendre a veszprémiek mentek elől (3:5, 6:9). Minden labdáért, kosárért óriási volt a küzdelem, a 6. percben 12:12 állt az eredményjelzőn. Az Oroszlány főként légiósának, Lewisnak köszönhetően menetelt, de csak minimális előnyt tudott kiharcolni.

A második felvonásban mindkét fél több helyzetet is elrontott, a tét rányomta bélyegét a találkozóra. Izgalmakban viszont nem volt hiány, Jilling hármasa után 22:21-re állt a derbi, s bár valamivel később 34:28-ra ellépett a házigazda, végül azonban a veszprémiek, többek között Kálló lepattanóinak segítségével, csak minimális hátrányt szedtek össze az első húsz perc végére (34:32).

A HOYA Pannon Egyetem Veszprém (a képen Kálló) az elmúlt két hétben két fontos rangadót nyert meg és ezzel a tabella élére ugrott Fotó: Pesthy Márton

A hosszabb szünetet követően sajnos továbbra sem találta a ritmust a HOYA, míg az Oroszlány egyre pontosabban kosarazott (43:35). A komoly hullámvölgybe került veszprémiek egyre komolyabb hátrányba kerültek és egy 7:0-ás hazai rohanást követően már 52:39-re, aztán 58:45-re alakult az állás.

A záró etap 65:53-as állásról indult, és ekkor a csarnokban még senki sem hitte volna, hogy lehet esélye a bakonyiaknak. Kámán duplája és büntetői, valamint Körtélyesi bravúros blokkolása azonban lendületbe hozta a társakat is. A HOYA fantasztikus hajrát indított és a Kámán, Pavlovic, Körtélyesi trió kezébe vette a mérkőzés irányítását, amelynek köszönhetően az egyetemisták nemcsak felzárkóztak (65:63), hanem hosszú idő után újra a vezetést is megszerezték (65:66).

Az OSE oldaláról Lewis az eddigieknél is nagyobb sebességre kapcsolt, ám a túloldalon egy igazi csapattal kellett szembenéznie. Mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat, és a veszprémiek ekkor már nagy önbizalommal és hittel tették a dolgukat (68:73).

A hajrában hiába próbálkozott az OSE, a játékot taktikusan tördelő HOYA már nem eresztette ki kezéből a győzelmet (69:76, 73:81).

A Veszprém nemcsak visszavágott az őszi vereségért, hanem az egymás elleni eredménynek köszönhetően a tabella élére ugrott.

Mérész Csaba: - A harmadik negyedben volt egy komoly rövidzárlatunk, de sikerült ebből jól kijönnünk. Átálltunk emberfogásra és ezzel nagy zavart okoztunk a túloldalon. Büszke vagyok a srácokra, arra, hogy mindvégig hittek a győzelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!