Sport

2016.11.29. 18:41

Közel háromszáz sportoló tette próbára magát az emlékversenyen

Veszprém - Kimagaslóan szerepeltek a Botev iskola tornászai a hagyományos Sztoján Hanna-emlékversenyen, ahol közel háromszáz sportoló mérette meg magát.

B. Virág Rita

A Vetési gimnázium tornacsarnoka adott otthont a nyolcadik alkalommal megrendezett Botev Kupának, egyben a Sztoján Hanna-emlékversenynek.

Az országos viadalon négy korosztályban, 48 B-kategóriás alakulat összesen 274 tornásza versenyzett a minél jobb helyezésekért. Veszprém megyéből a rendező Botev iskola mellett a balatonfüredi Radnóti nevezett be.

A képen a veszprémi Botev iskola II. korcsoportos alakulata, amely aranyérmet szerzett Fotó: Nagy Lajos

A legkisebbek versenyében, az I. korcsoportban 10 csapat indult. Itt a balatonfürediek Mészáros-Daubner Gréta, Söptei Luca, Polányi Kata, Szilassy Márta, Fekete Sarolta, Szücs Dorottya összetételű A csapata Eszenyi Bernadett testnevelő felkészítésével, éppen csak lemaradva a dobogóról, az előkelő negyedik helyen végzett. Egyéniben az 57 induló között a fürediek közül legjobban Szücs Dorottya szerepelt, a hatodik helyen zárta a versenyt. A fürediek B csapata a tizedik helyen végzett.

A II. korcsoportban mind a veszprémiek, mind a fürediek két csapattal szerepeltek a 15 alakulatot felvonultató mezőnyben. A Radnóti B a 15., a Radnóti A a 12., a Botev B csapata a 9. helyen végzett. A Botev iskola A jelű együttese viszont első helyezést ért el. A csapat tagjai: Csuta Sára, Polák Luca, Gombos Dóra, Kiliti Eszter, Boros Laura, Lakatos-Bartók Zsuzsa. Egyéniben is kiemelkedően szerepeltek a boteves lányok, a 87 fős mezőnyben első helyezést ért el Lakatos-Bartók Zsuzsa, negyedik helyen végzett Boros Laura, hetedik lett Polák Luca.

A felső tagozatosok között, a III-IV. korcsoportban szintén 15 csapat mutatta be gyakorlatait. Itt Veszprém megyét a Botev iskola egy gárdával képviselte, amely minden dicséretet megérdemel, hiszen második helyen zárt. A csapat tagjai: Lukács Laura, Baján Enikő, Csikó Kinga, Gugolya Zsófia, Stark Bereniké, Cserháti Luca.

A 89 fős egyéni versenyben is szépen szerepeltek a lányok. Harmadik helyezést ért el Gugolya Zsófia, hatodik lett Csikó Kinga, hetedik helyen végzett Lukács Laura, kilencedik helyezést ért el Stark Bereniké. A boteves csapatok felkészítő tanára Papréti Emese és Pődör Ramóna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!