Sport

2015.07.29. 11:22

Bombaerős kerettel vág neki az újonc Veszprémi KSE az NB I/B idei kiírásának

Veszprém - Három egykori válogatott játékossal Pásztor Istvánnal, Kis Ákossal, Tombor Csabával és több tehetséges veszprémi fiatallal vág neki az újonc Veszprémi KSE az NB I/B idei kiírásának.

B. Virág Rita

Az előző évadban veretlenül nyerte meg az NB II, észak-nyugati csoportját a Veszprémi Egyetem SC. A bajnok természetesen jogot szerzett, hogy a másodosztályban induljon, de ehhez szükséges volt változtatásokra. Az újonnan megalakult Veszprémi KSE lett a VESC kéziseinek jogutódja.

A társaság augusztus 3-án kezdi meg a felkészülést az évadra Elek László és Károlyfi Viktor edzők vezetésével.

A tavalyi NB II-es keret szinte teljesen átalakult: Hamar Zoltán abbahagyta az aktív sportolást, míg Végh András sérülés miatt fejezte be. Az érkezők listája viszont ennél jóval hosszabb. A balatonfüredi nevelésű Heiczinger Zsolt a SZESE Győrtől érkezik, Devecseri Ádám és Szász Zsolt Gergő a rivális Várpalotai Bányásztól. Az MVM Veszprém U23-as együttesétől Kisék Bence, Végh Zoltán, Bonyhádi Tibor, Csiki Barna, Márton Balázs folytatja pályáját a VKSE-nél. Nem szóltunk még az egykori válogatottról, Kis Ákosról, aki közvetlenül az élvonalból, a Balatonfüredi KSE-ből igazolt ide.

Az egykori világválogatott,Pásztor Istvántól (kékben) sokat tanulhatnak a feltörekvő fiatalok Fotó: Penovác Károly

Kolep Miklós, a VKSE szakosztály vezetője lapunk kérdésére elmondta, az első hat hely valamelyikének megszerzése a hivatalos célkitűzés, azonban nem lepődne meg akkor sem, ha érmet nyerne a gárda.

- Fontosnak tartottuk, hogy azok a játékosok, akik kiöregedtek az MVM Veszprém U23-as együtteséből, ne igazoljanak más városba, hanem itt tudjunk nekik lehetőséget biztosítani. A VKSE-ben nem élnek meg szakmai visszalépést, hanem tovább tudnak fejlődni, ebben a volt válogatott, nagy rutinnal rendelkező játékosok is sokat tudnak segíteni nekik - fogalmazott a szakosztály vezető, aki azt is hozzátette, több játékosuk is pályázik a Pannon Egyetem Élet és tanulás programjára is.

A VKSE a Március 15. úti sportcsarnokban tartja majd a mérkőzéseit és jó hír, hogy a belépés teljesen ingyenes lesz mindenki számára. Az első hazai mérkőzést szeptember 12-én tartják, a Tata ellen.

A Veszprémi KSE természetesen kihasználja a Cell Kupa nyújtotta lehetőségeket és két csapattal is benevezett az augusztusi rangos, nemzetközi tornára. A felnőttek és a juniorok közt is igyekszik majd minél jobb eredményt elérni az egyesület. Ezen kívül augusztus 14-én, 20 órától Szigetszentmiklósra utazik edzőmeccset játszani. Augusztus 28-án pedig SZESE győr -VKSE felkészülési mérkőzést tartanak 20 órától. Szeptember 9-én, a bajnoki rajt előtt az Ajkát fogadja a VKSE 20-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!