Sport

2017.06.07. 12:29

BMX: Nemzetközi viadal Veszprémben!

A megyeszékhely adott otthont a Visegrádi országok BMX Cross versenyének, ahol szinte minden kategóriában akadt veszprémi, aki a dobogóra állhatott fel.

B. Virág Rita

A Veszprémi Spartacus Sportegyesület másodszor rendezte meg a Visegrádi országok BMX Cross viadalát. A hazai bringások mellett Cseh- és Lengyelországból, valamint Szlovákiából érkeztek versenyzők.

A veszprémi klub a megméretésre átépítette a BMX pálya utolsó szakaszát, ezzel gyorsabbá és ritmusosabbá vált a pálya vége.

Kissé szeles, de napos időben kezdődtek kora délután az edzések, később sem szakadt le az ég, a vihar elkerülte a rendezvény helyszínét. Közel ötven résztvevővel kezdődtek meg a küzdelmek, a szabályok szerint hat korcsoportba sorolták az indulókat.

A legkisebbeknél (8 évesek) cseh győzelem született, az ezüst- és bronzérmet pedig szlovák BMX-esek szerezték meg. Ebben a korcsoportban indult a veszprémiek legifjabb reménysége, Naszádos Saba, aki mindössze öt éves, ám már verseny tapasztalatokkal rendelkezik, és Bokros Kincső.

A 9-10 évesek között nem indult a veszprémi Borbély Ferenc Benedek, így elmaradt a várt csata a törökbálinti Zsembery Boldizsárral.

A Soproni Guet Martin végzett az élen a 11-12 éveseknél, megelőzve a veszprémi Szabó Ádámot, és a szintén veszprémi színekben nevező, de egyébként MTB versenytő Tóth Almási Borbálát.

Az egyik legnépesebb korosztályban, a 12-13 évesek között a legjobb nyolc közé jutás volt a cél a magyar résztvevőknek. A döntőt végül nagyszerű versenyzéssel a szlovák Manik Marco nyerte, a Veszprémi Spartacus színeiben László Milos a bronzérmet szerezte meg.

A 14-15 éves kategóriában a soproni Pichler Igor volt a legjobb magyar az ezüstérmével.

A felnőtt korcsoportban a veszprémi Szoboszlai Patrik valamennyi futamát megnyerve a dobogó tetejét foglalhatta el, klubtársa Bagoly Roland pedig harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!