Sport

2016.10.29. 18:25

BKSE-Ceglédi KSE: Remek védekezés, kiváló Fazekas!

Balatonfüred - Nagyot csatázott egymással a Balatonfüredi KSE és a Cegléd a kézilabda NB I-ben. A végeredmény nem tükrözi hűen a találkozó képét.

Horváth Gábor

BKSE-Ceglédi KSE 23:16 (9:9)
Balatonfüred, 400 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gábori 2, KASPAREK 6, Semenov 1, KEMÉNY 6, Győri 4 (1), VARSANDÁN 3. Csere: Gerdán, Debreczeni, Németh 1, Petrovski, Kancel. Edző: Csoknyai István. Ceglédi KSE: PALLAG – Perisic, ANDELIC 4 (1), Tóth, Borsos 1, Grbovic 2, LÁSZLAI 4. Csere: Bősz (kapus), Bíró 3, Lepsényi 1, Szabó 1, Gidai. Edző: Nagy Károly.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.

Győri-góllal kezdődött a mérkőzés, az első néhány vendégtámadást kivédekezte a Füred. Gábori növelte az előnyt, a Ceglédnek majdnem hat perc kellett az első találathoz, igaz, ezután gyorsan egyenlített, 7. perc: 2:2.

Fazekas remekül kezdett a kapuban, fontos védéseket követően lépett meg ismét a BKSE, 4:2. Hazai oldalon is sok volt az elszórt labda, az elkapkodott támadás, a szigorú védekezésnek hála azonban lépéselőnyben maradt a Füred, 17. perc: 6:3. Kasparek kezdett belemelegedni, a cseh légiós óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe, neki ez már a harmadik találata volt, a ceglédiek időt kértek. Két gyors góllal zárkóztak is a vendégek, 7:5.

Németh törte meg a hazai csendet, miután mindkét oldalon kimaradt egy-egy ordító ziccer. Három gólos füredi vezetés után megint csak feljebb tudott zárkózni a Cegléd, 24. perc: 8:7.

Kasparek kiállítása és Andelic értékesített hetese után labdát veszített a BKSE, a vendégek pedig köszönték, kiegyenlítettek, 29. perc: 9:9. Csoknyai István magához rendelte játékosait, de a szünetre maradt a döntetlen.

A folytatásban Kemény volt először eredményes, Grbovic válaszolt. Kőkemény volt a küzdelem, a hazaiak rendre előnyhöz jutottak, de nem tudtak meglépni, 38. perc: 12:11.

Fazekas továbbra is jó formában védett, támadásban pedig Kasparek bombáira támaszkodhatott a Balaton-parti alakulat, amely háromra növelte a különbséget, 14:11. Varsandán remek figura után talált a hálóba, Gerdán viszont megkapta harmadik két percesét, s az ezzel járó piros lapot.

Fazekas újabb védéseit követően Győri volt eredményes, 46. perc: 16:11. Ötre nőtt a különbség (18:13), sok volt még hátra, azonban a vendégek kezdték feladni a reményt.

Hét perccel a vége előtt 20:14-re vezetett a BKSE, s a Cegléd már nem is támadt fel. Fazekas dobott kapufát üres kapura a saját hálója elöl próbálkozva, majd ziccert védve javította a pontatlanságot. A hajrában Rózsavölgyi védte Borsos próbálkozását a hetes vonalról, majd Kasparek bombája zárta a mérkőzést.A végeredményt tekintve könnyedén nyert a Balatonfüredi KSE, de a látszat csal, meg kellett izzadnia a pontokért.

Csoknyai István: - A védekezés és a kapusteljesítmény nagyon rendben volt. Fazekas Nándor extrát nyújtott. Támadásban azonban sok labdát szórtunk el könnyedén. Összességében örülnünk kell a győzelemnek, hiszen sok problémával küszködünk.

Kemény László: - Hazai együttesként elvárható volt tőlünk a győzelem, de eddigi teljesítményünk alapján nem lehettünk biztosak a dolgunkban. Már a meccs elején feszültséget éreztem a csapatban, ami a védekezésben pozitívan jött ki, támadásban azonban sokat hibáztunk. Gratulálok a csapatnak!

Nagy Károly: - Az első félidőben nem volt különösebb problémánk, a haláltusánk a második játékrészben kezdődött el. Már az elején látszott, hogy Nándi a fontos pillanatokban véd, összességében 12 ziccert hárított. A végére elfogytunk, s lélekben is feladtuk, az utolsó 10-12 percben már csak a Füred volt a pályán.

Bíró Balázs: - Gratulálok a Fürednek, megérdemelten nyert! A 23 kapott gólt előre aláírtam volna, a 16 lőtt azonban nagyon kevés. A támadójátékunk több sebből vérzett. Nagyons sajnálom, hiszen 12:11-ig úgy éreztem, nincs baj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!