Sport

2017.07.17. 16:51

BKSE: kezdődik a munka

BALATONFÜRED Elkezdte nyári felkészülését a balatonfüredi kézilabdacsapat, amelynek kerete idén is átalakult.

Horváth Gábor

A BKSE az NB I-es pontvadászat és a hazai kupaküzdelem mellett az EHF-kupában is érdekelt lesz a szeptemberben rajtoló szezonban.

A balatonfürediek hatodik helyen zárták a 2016/2017-es idényt a férfi kézilabda-élvonalban. A csapat kerete a nyáron - ahogyan tavaly is - jelentősen átalakult, a legnagyobb érvágás Győri Mátyás távozása. A kiemelkedő képességű, 20 esztendős irányító-átlövőt, aki idén gólkirályi címet szerzett és a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, a Telekom Veszprém szemelte ki magának.

Mellette távozott Gábori Máté, Mihail Petrovski, Radivoje Ristanovic, valamint a kevés szerepet kapó Vasvári Ádám és Miljan Ivanovic. A tavaszi évadot Gyöngyösön kölcsönben töltő Rózsavölgyi Gergely a Vác csapatában folytatja pályafutását.

Nemes Richárd Budakalászra került kölcsönbe.

Természetesen érkezési oldalon is akadnak jó nevek. Egy szezon után visszatért Szegedről Bóka Bendegúz balszélső. A jobbszélső Hornyák Péter szintén volt a BKSE játékosa, ő Csurgóról érkezik. Mindketten szerepeltek már a felnőtt válogatottban.

Stanislav Kasparek után újabb cseh légióst igazoltak a Balaton-partiak, a jobb kezes átlövő Daniel Kyavala szintén fiatal, 21 éves, előző csapata a Dukla Praha volt.

A balatonfüredi kézilabdacsapat játékosai nagy elánnak kezdtek bele a nyári felkészülésbe     
Fotó: Pesthy Márton

A jobb oldali átlövő pozícióba is külföldi erősítés érkezett a fehérorosz Artur Karvatski (Ska Minsk) személyében, beállóban pedig a remek fizikai adottságokkal rendelkező horvát Petar Topic (Vác) lesz a friss erő.

Fazekas Nándor új kapustársa, Bősz Dániel Ceglédről jött.

Az előző szezonban remeklő balatonfüredi után- pótlásból többen is profi szerződést kaptak - Andó Arián, Máthé Dominik, Horváth László, Kis Dániel és Szöllősi Olivér került a felnőtt keretbe.

- Napi két edzéssel kezdtük a munkát, délelőtt futás, erőfejlesztés a program, délután pedig sportágspecifikus és taktikai feladatokat végzünk - válaszolt érdeklődésünkre Csoknyai István vezetőedző, aki elmondta: idén is szép feladat áll előttük. Ugyan soknak tűnik a közel két hónapnyi felkészülési időszak, de mégiscsak egy csapat alapjait kell lerakni.

- Új, fiatal együttesünk lesz, de érkeztek rutinosabb játékosok is. Az első edzések tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy a keret tagjai nagy ambíciókkal vágtak bele a munkába. Továbbra is szeretnénk a saját utánpótlásra építeni, a hiányposztokra igazoltunk külföldieket. Sok edzőmeccset vívunk majd, szeptemberben pedig egy igazi rangadóval, a Budakalász elleni meccsel kezdünk - tette hozzá Csoknyai István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!