Sport

2017.06.07. 19:08

Birtokba vették az ovisok a sportpályát

VESZPRÉM Mintegy 9,5 millió forint ráfordítással pályázati forrásból új, multifunkcionális óvodás sportpálya létesült a Ringató Körzeti Óvoda, Kuckó tagóvodájában.

B. Virág Rita

- Építhetünk utakat, járdát vagy parkokat, azok egyike sem jelent olyan örömöt, mint amikor a gyerekeknek létesítünk valamit. Épp ezért különösen fontos volt számunkra, hogy a Ringató óvoda az önkormányzattal közösen elnyerte ezt a pályázatot és megvalósulhatott a beruházás. Jó lenne, és arra törekszünk, ha minden óvodában lehetne egy ilyen pálya - hangsúlyozta Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a multifunkciós pálya átadásakor.

Multifunkcionális sportpályát kaptak a gyerekek Fotó: Balogh Ákos

Mint megtudtuk, a pálya, ahol többek között focizni, kosár- és kézilabdázni is lehet, mintegy 9,5 millió forintból épült az Ovisport Alapítvány jóvoltából, amelynek 30 százalékát, az önrészt az önkormányzat állta 2 850 000 forint értékben.

Az átadón az 1. FC Veszprém NB I-es futsalklub utánpótlás szakágvezetője, Finta Péter, valamint két játékos, a válogatott Tatai József és Boromissza Dániel rögtönzött bemutatót tartott a kicsikkel, akik élvezettel kúsztak, másztak, ugráltak, szökdeltek, lőttek, dobtak, futottak a kiváló minőségű, műfüves borítású pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!