Sport

2017.06.07. 06:55

Két vállra fektette a mezőnyt Barnóczki Bertold Boldizsár

Papkeszi, Tatabánya Fantasztikus teljesítménnyel szerzett aranyérmet Barnóczki Bertold Boldizsár a Tatabányán rendezett országos egyéni birkózó bajnokságon.

Horváth Gábor

A Földi Imre Sportcsarnok három szőnyegén 55 szakosztály 184 birkózója tizennégy súlycsoportban küzdött a bajnoki címekért. A legtöbb első helyezést az ESMTK és a Kertvárosi SE vihette haza, a csapatpontversenyben azonban a Ferencvárosi TC diadalmaskodott.

A tizennégy bajnoki címből végül kettőt-kettőt az ESMTK és a Kertvárosi SE, míg egyet-egyet a Téglagyár, az Esztergom, a Csepel, a Kecskemét, a Püspökladány, a Diósgyőr, a Kalocsa, a Dorog, az Eger és a BERHI BSE Papkeszi csapata nyert meg.

Utóbbi színeiben a plusz 85 kilogrammos súlycsoportban induló Barnóczki Bertold Boldizsár remek napot fogott ki. Első mérkőzését fél perc után nyerte meg, második vetélytársa tovább bírta, de a siker így is egyértelmű volt. Barnóczki ellenfele a döntőben az az Adamecz Tibor (FTC) volt, aki az elmúlt három évben nem talált legyőzőre korcsoportjában. Ezúttal azonban emberére akadt, ugyan a ferencvárosi kezdett jobban, de Boldizsár fordítani tudott, majd a hajrában hatalmas küzdelemben, a menetidő lejárta előtt három másodperccel egy keresztfogásos csípődobással két vállra fektette vetélytársát.

Barnóczki Bertold Boldizsár a dobogó tetején Fotó: BERHI BSE Papkeszi

A BERHI BSE többi versenyzője közül Tóth Gergő (85 kg) nem tudta a súlyát hozni, így nem léphetett szőnyegre, Németh Dániel (54 kg) tisztességesen helytállt, de ellenfelei jobbak voltak nála.

A Veszprém megyei klub versenyzőit Nesó Sándor és Rupp József készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!