Sport

2017.06.16. 15:20

Bernd Storckot megerősítették

BUDAPEST Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MLSZ) elnökségi ülésének döntése nyomán.

"Az elnökség úgy döntött, ad egy második esélyt Storcknak" - jelentette ki az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban Csányi Sándor MLSZ-elnök, aki megjegyezte, a német szakember felajánlotta lemondását az andorrai vereséget követően, de ő azt kérte akkor a trénertől, ezt kifelé ne kommunikálja, ezáltal adjon szabad kezet az elnökségnek, hogy az a felajánlása nélkül dönthessen.

A sportvezető kiemelte, az 54 éves szakvezető nemcsak szövetségi kapitányi tisztségét, hanem sportigazgatói pozícióját is megtarthatja, ugyanis az utánpótlás-válogatottak közül az U17-es csapat hosszú idő után szerepelhetett Európa-bajnokságon, míg az U19-es éppen csak lemaradt róla.

"A tavalyi felnőtt Európa-bajnokságon jó mérkőzéseket játszottunk, igazoltuk, hogy nem véletlenül voltunk ott a kontinenstornán" - mondta Csányi Sándor, egyúttal emlékeztetett: Storcknak nagy szerepe volt abban, hogy a 2013 októberében elszenvedett hollandiai 8-1-es vereség után talpra állt a magyar válogatott. Azt a reményét fejezte ki, hogy most is ezt látják majd.

Bernd Storcknak nincs miért aggódnia, megerősítették a pozíciójában, továbbra is ő marad a magyar szövetségi kapitány Fotó: MTI

Közölte: mindezek ellenére nehéz döntést kellett meghoznia az elnökségnek, amely két szempont szerint mérlegelt: egyfelől a múltbéli teljesítményt vizsgálta, másfelől azt, hogy mit várhat a következő hónapokban.

Kifejtette, a rendkívül kínos andorrai vereségben sok olyan tényező is szerepet játszott, amelyről a sajtó nem írt, így például hogy tíz stabil kerettag sérült volt a vb-selejtező előtt. Véleménye szerint részben ennek volt köszönhető, hogy talán túl sok fiatalt hívott be egyszerre Storck.

"Kényszerhelyzetben volt a kapitány, még ha lehettek is válogatási hibák. A játékoskerettel kapcsolatban nem feltétlenül értettünk vele egyet minden esetben" - mondta.

Az elnök kiemelte, a szurkolókat sajnálta legjobban, ezért megérti azokat a drukkereket, akiknél az andorrai vereség láttán "elszakadt a cérna".

"Kárpótolni fogjuk őket, a következő három hazai vb-selejtezőre egységesen 1000 forintba fognak kerülni a belépőjegyek. Akinek pedig bérlete van, annak visszatérítjük a különbözetet" - jelentette be Csányi Sándor, aki abban reménykedik, hogy a szurkolók visszatérnek a lelátókra, mert támogatásuk nélkül nem lehet sikeres a válogatott.

A jövőre vonatkozó kérdésre azt válaszolta, szeretné, ha a kapitány még intenzívebb kommunikációt folytatna a magyar csapatokkal, és még inkább figyelembe venné edzőkollégái véleményét.

Csányi Sándor arról is beszélt, szeretne előrelépést látni a csapatépítésben, mert a legfontosabb, hogy a magyar együttes kijusson a 2020-ban többek között Budapesten megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!