Sport

2017.04.25. 12:55

Bernd Storckkal is találkoztak Telkiben

VESZPRÉM - Remekül szerepelt a megyeszékhely csapata a Női Labdarúgás Napja alkalmából rendezett U-14-es lánytornán Telkiben.

Horváth Gábor

Komoly megtiszteltetés és elismerés érte a Veszprém FC USE néhány hónapja alakult női szekciójának szakmai vezetését. A Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) Rugovics Vendel, a VFC USE szakmai igazgatója és Weinhoffer Csaba vezetőedző kapott felkérést arra, hogy készítesen fel a csapatot Női Labdarúgás Napja alkalmából rendezett U-14-es futballtornára. Az eseményt harmadik alkalommal rendezték meg a Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában. A női válogatottak kapitányai mellett utánpótlás szakemberek, meghatározó klubok, akadémiák megfigyelői, videóelemzői figyelték a küzdelmeket. A 2003/2004-ben született játékosok alkotta Veszprém válogatott (több klub tehetségei is lehetőséget kaptak, a csapat gerincét a VFC USE adta) a Győr ellen sokáig vezetve 1:1-re végzett, majd meglepetésre 3:2-re legyőzte Székelyföld csapatát, így döntőbe jutott. A fináléban Budapest válogatottja volt az ellenfél, a második félidő utolsó harmadáig kiegyenlített volt a küzdelem, aztán a fővárosiak a maguk javára fordították a meccset, 4:1-re nyertek.

A VFC USE szakemberei által összeállított Veszprém válogatott remekül játszott Fotó: VFC USE

Szakemberek sora gratulált az ezüstérmes veszprémieknek, akik Bernd Storckkal is találkoztak Telkiben. A férfiak szövetségi kapitánya - megtudva, hogy Lang Ádám nevelőklubjából érkeztek a hölgyek - tőle szokatlan módon egy közös fényképet is vállalt és gratulált a szép eredményhez. A Veszprém válogatott tagja volt: Takács Kinga, Mecséri Sára, Csánki Angelika, Pálmai Eszter, Rugovics Boglárka, Nagy Elizabet, Rogácsi Eszter, Csetényi Regina, Csizmadia Zsófia, Csikó Noémi, Fogl Adrienn, Rugovics Flóra (sérülés miatt nem játszott), Kovács Mónika, Papp Csenge.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!