Sport

2017.06.04. 18:41

Bennmaradt a VLS Veszprém!

Veszprém - Rég látott az egyetemi stadion ekkora futballünneplést, a megyeszékhely csapata vasárnap bebiztosította NB III-as bennmaradását. Lehetetlen küldetés: teljesítve.

Horváth Gábor

VLS-Komárom

2:1 (0:0)

Veszprém, 400 néző. V.: Móri. VLS Veszprém: Hársfavi – Krebsz, Gulyás, Felber, Gunther – Simon (Szabó L., 46.), Kocsis, Kókány (Sárossy, 5.) – Bene, Büki (Márkus, 62.), Bognár. Edző: Orbán Tamás.

Komárom VSE: Szatmári – Lencse, Katona, Musitz, Huszárik – Kiss (Csonka, 76.), Végh T. (Alasztics, 72.), Végh B., Kovács, Sipőcz – Solymos. Edző: Bozsik Péter

 

Az NB III-tól búcsúzó komáromiak tét nélkül léptek pályára, míg a Veszprémnek kellett a pont a biztos bennmaradáshoz.

Helyzetüknek megfelelően könnyedén futballoztak a vendégek, akik az első negyedórában két nagy helyzetet is elpuskáztak. A másik oldalon a sérült Kókány helyére beálló Sárossy lőtt veszélyesen, Szatmári hárított.

A 20. percben óriásit hibáztak a komáromiak, Büki az üres kaput célozhatta meg, ám egy visszazáró védőben elakadt a labda.

A Komárom összességében szervezetten futballozott, s ha megszerezte a labdát, gyorsan ment át támadásba. Az agresszív letámadásos védekezés nem ízlett a Veszprémnek, amely becsülettel ment előre, de nem tudott helyzeteket kialakítani.

A 32. percben Bognár 25 méteres szabadrúgását hárította Szatmári. A másik oldalon Kiss célozta meg messziről a kaput, Hársfalvinak nem okozott gondot a lövés. A 37. percben egy kapu előtti kavarodást követően Bene lövését blokkolták az ötösön, majd nem sokkal később Büki helyezett fölé óriási helyzetben. Ekkor nagyon nyomtak a bakonyiak, de a Komárom is betalálhatott volna, Sipőcz ígéretes szituációban Hársfalvi kezébe fejelt.

A 45. percben ismét a vendégek kerültek közel a gólszerzéshez, a bakonyi védők egy 16 méteres bombát az utolsó pillanatban blokkoltak szögletre.

A második játékrész hazai góllal kezdődött, az 51. percben a térfél közepéről, jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást a Veszprém, Bognár ívelését a hosszú oldalon érkező Gulyás bombázta a kapuba kapásból, 1:0.

Nem sokkal később szép vendégakció végén Végh T. lőtt gyengén Hársfalvi kezébe. A folytatásban Solymos lőhetett tisztán a hazai 16-os vonaláról, próbálkozása épphogy elgurult a kapuig, a másik oldalon Bognár tekerését fogta Szatmári. Az 58. percben Bene célozta meg a hosszú sarkot, Szatmári kiütötte a játékszert.

A 65. percben Kocsis próbálta meg majdnem a félpályáról átívelni a vendégek kapusát, ám Szatmári résen volt. Ahogyan nem sokkal később Bene lövésénél is védeni tudott.

Mindkét csapat bátran támadott, ha lehetősége adódott rá, emiatt gyakran szétszakadt a mezőny. Főképp a kontrázó bakonyiak előtt nyíltak nagy területek.

A 72. percben Bognár óriási helyzetben helyezett kapu mellé. Néhány perccel később Márkus próbálkozott, Szatmári lábbal hárított.

Ment előre a Komárom, de a következő hazai akció már utat talált a hálóba.

A 79. percben Bognár jobboldali beadás után helyezett a kapuba, 2:0.

A hajrában összejött a Komáromnak a szépítés, Solymos közelről továbbított a hálóba, 88. perc: 2:1.

A 90. percben Márkus ziccert rontott, s az eredmény már a hosszabbításban sem változott.

Sikerével bebiztosította NB III-as tagságát a VLS Veszprém, amelynek bennmaradásáért néhány hónapja kis túlzással egy lyukas garast sem adtak volna. A bakonyiak a 11. helyn fejezték be a szezont.

Orbán Tamás: - A játék a mai nap másodlagos volt, az eredmény számított. Lehetetlen küldetésnek tűnt a bennmaradás kiharcolása, még most is nehéz elhinni, hogy sikerült.

Szabó Péter, a VLS Veszprém ügyvezetője: - Nagyon hosszú út végére érkeztünk és büszkék lehetünk. Ahonnan indultunk, ahhoz képest csodálatos ez az eredmény, ma pedig feltettük a koronát tavaszi teljesítményünkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!