Sport

2015.07.24. 11:12

Tájfutás a belváros és a Bakonyban

Németbánya, Pápa - Városi és természeti környezetben is megmérették magukat a nyár egyik legnagyobb sportági fesztiválja, a Transmoduls Pannon Tájfutó Napok résztvevői. Kilenc ország háromszáz versenyzője állt rajthoz.

Horváth Gábor

A Veszprémi Tájfutó Club hagyományos rendezvénye Pápa belvárosában kezdődött el.

- Az első napi rövidtávú versenyen a nagy sebességű futás mellett a kis udvarok és átjárók azonosítása jelentette a legnagyobb kihívást a mezőny számára - tájékoztatta a Naplót Molnár Péter, a megyei szövetség elnöke, aki megjegyezte: a versenyzőket alaposan próbára tette a nagy hőség.

A viadal második és harmadik napján a Bakony volt a helyszín, a futamok Németbányáról indultak. A tájfutóknak a sziklás hegyoldalakon is meg kellett küzdeniük a kánikulával.

Molnár Pétertől megtudtuk, a Veszprém megyeiek ismét jól szerepeltek. A Veszprémi Honvéd fiataljai mellett a szenior Wieder Ilona és Ládi József is kiemelkedően teljesített. Dicséret illeti Lantai Lilit, Bácskai Esztert, Lantai Annát, Angyal Dánielt és Molnár Zoltánt, ők egyik napon sem találtak legyőzőre.

Sok jó megyei eredmény született, képünkön Bácskai Eszter és Angyal Dániel a dobogó tetején
Fotó: Molnár Péter

A megyei dobogós eredmények, F10D: 2 Schäfer Ferdinánd (Veszprémi Honvéd SE). F12C: 1 Angyal Dániel (Honvéd SE), 2 Bálint Ádám (Honvéd SE). F14B: 1 Bálint Benedek (Honvéd SE), ...3 Csontos András (Balatonfüredi Sport Club).

F35A: 1 Molnár Zoltán (Tapolcai Honvéd SE). F35BR: 3 Bálint Bence (Honvéd SE).

F60 1 Horváth Tivadar (Balatonalmádi Herkules SE), 2 Bacsó Attila (Herkules SE).

F65: 3 Németh Jenő (Bakonyi Tájfutó Klub). F70: 1 Komár Béla ( Herkules SE), ...3 Wengrin István (Veszprémi Tájfutó Club).

FN10DK: 2 Bálint Nóra (Honvéd SE).

N10D: 1 Lantai Lili (Honvéd SE), 2 Gaschler Emma (Honvéd SE).

N12C: 1 Bácskai Eszter (Honvéd SE).

N14B: 1 Lantai Anna Boróka (Honvéd SE).

N18B: 3 Kocsispéter Kata (Honvéd SE).

N21C: 1 Szigetfy Ildikó (Herkules SE), ...3 Vizi Eszter (Balatonfüred).

N60: 1 Komár Béláné (Herkules SE), ...3 Wengrin Istvánné (VTC).

Felnőtt kategóriában a hölgyeknél Kovács Filoména (Pécs), a férfiaknál pedig Markus Plohn (Ausztria) szerzett aranyérmet a Transmoduls Pannon Tájfutó Napokon. A 65 éves férfiak második napi futamát, a Tüskés Endre Emlékversenyt Bogdanovits András (Tatabánya) nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!